arduino nano probleem met windows 11

Hardware geleverd door Arduino
Berichten: 2
Geregistreerd: 14 Mrt 2023, 09:21

arduino nano probleem met windows 11

Berichtdoor electronic11 » 14 Mrt 2023, 09:28

geachte,

ik heb paar jaar terug arduino nano gekocht op aliexpress voor amper 3 euro stuk. echter heb ik een project die ik gemaakt heb en het project werkte altijd goed en programeren van de nano ging perfect.

maar ik had waarschijnlijk windows 7 toen en toen werkte project goed. maar nu ondertussen heb ik windows 11, heb mijn project al 2 jaar niet meer bovenhaalt tot nu ik terug wil programeren.

echter de chip was herkend en in apparaatbeheer stond onder poorten "ch340" en had com3 als poort. maar programeren via arduino ide ging aan geen kanten mits hij de arduino niet vond. alsook in waltech ladder maker kon hij de arduino niet vinden.

is het mogelijk dat dit aan de arduino nano board ligt? chinese brol kwaliteit met andere drivers waardoor het board niet meer goed werkt en ik beter de originele arduino nano koop? of maakt dit niet uit?

want op een andere computer is dit juist zelfde probleem

Advertisement

Berichten: 38
Geregistreerd: 20 Jul 2022, 14:40

Re: arduino nano probleem met windows 11

Berichtdoor Harm J Seef » 31 Mrt 2023, 10:57

”CH340” betekent dat onder apparaatbeheer de Arduino door USB wel wordt gezien en herkend. => Hardware is ok, kabel is ok, USB is ok.

Het kan zijn dat programmeersoftware de Arduino ziet, maar dat je geen toegang hebt. Dit is een kwestie van onvoldoende RS232-seriële comunicatie-toegangsrechten.

Onder Linux moet systeembeheer onder gebruikersbeheer de gebruiker seriële toegangsrechten geven.

Vanaf Windows 10 is usbser.sys vervangen door een nieuwe versie. Zie https://techcommunity.microsoft.com/t5/ ... a-p/270855. De bijbehorende Windows Runtime API geeft specifieke ondersteuning voor Arduino’s en Pi’s. Wel moet de seriële communicatie in CustomSerialDeviceAccess nog geconfigureerd worden. Zie https://github.com/Microsoft/Windows-un ... viceAccess.

Specifiek voor de Arduino, zie https://github.com/Microsoft/Windows-un ... ialArduino.

Terug naar Arduino hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten