Optocoupler als input mega

Hardware die niet past in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Dec 2019, 12:29

Optocoupler als input mega

Berichtdoor Pipo » 04 Dec 2019, 12:46

Hallo arduino experts.

Ik heb een vraag .
Wil met een optocoupler op de ingang van mijn arduino mega aansluiten .
Hier door kan ik een 24 volt spanning schakelen .
De volgende optocoupler heb ik :

https://m.nl.aliexpress.com/item/328840 ... 5455619484

Het voorbeeld dat ik gebruik is de volgende.
https://youtu.be/dD4r5I7h4Xg

Het vreemde is als ik deze zo aansluit en ik wil een een relais aansturen door arduino deze begint te vibreren dus heel snel uit aan gaat.

Anders uitgelegd. De optocoupler moet op een relais aansturen door arduino , ik heb via Google gezocht en de suggestie word gewekt dat er een pulp weerstand nodig is.

Wat wellicht ook een probleem zou kunnen zijn is dat ik van de mega pinnen 46,48 en 50 heb geprobeerd.

Wij kan mij duidelijk verschaffen?

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 377
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Optocoupler als input mega

Berichtdoor Gij Kieken » 04 Dec 2019, 18:03

Plaats je sketch hier eerst en hoe je ea aangesloten hebt.

Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Dec 2019, 12:29

Re: Optocoupler als input mega

Berichtdoor Pipo » 04 Dec 2019, 20:34

optocoupler.JPG
de optocoupler
optocoupler.JPG (35.94 KiB) 70 keer bekeken
de code een zeer simpele , maar dat is om te testen
dus de "I N "zit aan voeding 12 volt met een massa op "G" en de spaning op "IN"
uitgaandt dus naar de arduino massa op"G"en op "in" naar pin 50 van de arduino mega
op pin 22 van de mega ga ik naar een relais






const int buttonPin = 22; // the number of the pushbutton pin
const int ledPin = 50; // the number of the LED pin

// variables will change:
int buttonState = 0; // variable for reading the pushbutton status

void setup() {
// initialize the LED pin as an output:
pinMode(ledPin, OUTPUT);
// initialize the pushbutton pin as an input:
pinMode(buttonPin, INPUT);
}

void loop() {
// read the state of the pushbutton value:
buttonState = digitalRead(buttonPin);

// check if the pushbutton is pressed. If it is, the buttonState is HIGH:
if (buttonState == HIGH) {
// turn LED on:
digitalWrite(ledPin, HIGH);
} else {
// turn LED off:
digitalWrite(ledPin, LOW);
}
}

Gebruikers-avatar
Berichten: 2257
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Optocoupler als input mega

Berichtdoor Koepel » 04 Dec 2019, 21:52

Is er een schema van die module ?
Het filmpje op Youtube heeft een INPUT_PULLUP, die heb jij niet.

Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Dec 2019, 12:29

Re: Optocoupler als input mega

Berichtdoor Pipo » 05 Dec 2019, 00:06

het probleem is opgelost het zat hem in het Breadboard
ik had de massa niet door gelust.
hmmmmm niet slim
maar thanks

Gebruikers-avatar
Berichten: 377
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Optocoupler als input mega

Berichtdoor Gij Kieken » 05 Dec 2019, 20:34

Om een stabiele werking te verkrijgen zou het beter zijn Pullup te voorzien.
Ofwel via INPUT_PULLUP ofwel extern.
Zou het kunnen dat dit gelijkt op jouw pcb.
Bijlagen
Arduino_4-Channel_optocoupler_scaled.jpg
Arduino_4-Channel_optocoupler_scaled.jpg (51.64 KiB) 22 keer bekeken

Terug naar Overige hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten