LilyTiny, ik krijg het niet voor elkaar... Terug naar Nano?

Hardware die niet past in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 3
Geregistreerd: 28 Aug 2018, 12:44

LilyTiny, ik krijg het niet voor elkaar... Terug naar Nano?

Berichtdoor HugoW » 13 Mrt 2022, 18:17

Hoi,

ik heb een klein projectje. Ik heb een weegcel en een HX711 versterkertje. Ik wil een Arduino-achtige de waarde van de HX711 laten lezen; komt deze gelijk aan of boven een trigger waarde dan moet er een poort hoog geschakeld worden, is de gelezen poort onder de triggerwaarde dan moet de poort laag geschakeld worden. Da's niet heel gecompliceerd, en ik heb er maar weinig poorten voor nodig. Dus heb ik een LilyTiny aangeschaft:
https://www.tinytronics.nl/shop/nl/deve ... ttiny85-5v
en de HX11 op een handig bordje:
https://www.tinytronics.nl/shop/nl/sens ... rker-hx711

En dan aan de slag. De Arduino IDE 1.8.16 die ik draai kent de ATTiny85 niet, dus boards laden. Ik heb deze drie geprobeerd:
https://learn.sparkfun.com/tutorials/re ... d-on-files
https://github.com/digistump/DigistumpA ... rivers.zip (deze heb ik in een YT tutorial over ditzelfde bordje gevonden, maar werkt niet. Het Digistump forum lijkt in 2020 een stille dood gestorven te zijn).
http://drazzy.com/package_drazzy.com_index.json (deze wordt op het internationale Arduino forum vaker genoemd, maar na installeren zit er geen board in het overzicht dat mijn bordje herkent. Ik weet dat ik eerst moet compilen en uploaden, en dan pas de USB inpluggen).

Helaas heb ik het ding dus na een weekend puzzelen en proberen nog niet aan de gang. Wie kan mij helpen? Of is het verstandiger gewoon terug te gaan naar een voor mij bekent en echt Arduino bord, zoals de nano?

Dank,

Hugo

Advertisement

Terug naar Overige hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten