Geen compoort bij esp32

Hardware / electronica onderwerpen
Berichten: 2
Geregistreerd: 29 Aug 2021, 19:50

Geen compoort bij esp32

Berichtdoor Amroh50 » 29 Aug 2021, 20:02

Hallo mede forummers

Ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen.
Mijn naam is Harry en woon in het zuiden van het land.
De hobby is radio zendamateur en doe ook veel op het gebied van oude radio's.
Arduino gaat me ook steeds meer interesseren.
Nu de vraag, Arduino lukt me vrij aardig.
Maar nu heb ik een projectje waar een esp32 devkit v1 wordt toegepast.
In de Arduino omgeving zou ik hem moeten kunnen programmeren.
Het probleem is echter dat de compoort niet wil.
Via apparaatbeheer heb ik alle compoorten (256) apart geselecteerd (pff) en de Arduino omgeving zie ze dan ook.
Op het Arduino scherm zie ik rechts onder steeds "None op com.."
Dus een schets importeren lukt dus niet.
Doe ik iets verkeerd?

Groet Harry

Advertisement

Berichten: 63
Geregistreerd: 26 Aug 2015, 11:57

Re: Geen compoort bij esp32

Berichtdoor Frits1956 » 31 Aug 2021, 00:13

Hoi Harry, zelf heb ik geen esp32 maar een ESP8266 D1 V1 en als ik dat board selekteer en het board is aangesloten op een USB poortje, dan pas is de com-poort selecteerbaar.
Bij mij rijst de vraag: Heb je wel het juiste boardje geselekteerd.....

Berichten: 2
Geregistreerd: 29 Aug 2021, 19:50

Re: Geen compoort bij esp32

Berichtdoor Amroh50 » 31 Aug 2021, 16:11

Hallo Frits,

Dank voor je reactie.
Volgens de gebruiksaanwijzing van het board moet ik de DOIT ESP32 Devkit V1 slecteren in de "hulpmiddelen board".
Zo dus ook gedaan.

Terug naar ESP Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast