Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Software vragen voor ESP chip familie
Gebruikers-avatar
Berichten: 111
Geregistreerd: 01 Jun 2016, 20:14

Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ruudhot » 12 Nov 2021, 22:47

Hallo Allemaal,

Ik wil graag een ESP-01 (geen S) van nieuwe firmware voorzien.
Heb al talloze dingen van Internet geprobeerd, maar niets lukt.

Weet iemand een goede beschrijving waarmee het wel lukt?

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 584
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor Gij Kieken » 13 Nov 2021, 13:21

Bij al je probeersels heb je dan de ch_pd aan 3.3volt gelegd?

Gebruikers-avatar
Berichten: 111
Geregistreerd: 01 Jun 2016, 20:14

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ruudhot » 14 Nov 2021, 00:37

Hoi Gij,

Jazeker, die zit aan de 3,3V, althans, ik werk nu met een programmer die helemaal goed werkt.
https://nl.aliexpress.com/item/1005001598407516.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.55c96e2cteIVfY&algo_pvid=14575490-fa32-44b1-bc0e-ebf3a8102f1f&algo_exp_id=14575490-fa32-44b1-bc0e-ebf3a8102f1f-41&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000016731488492%22%7D

Een sketch (b.v. blink) er op zetten gaat goed, maar nieuwe firmware er op zetten (voor de AT cammando's) lukt niet.
Heb al heel wat sites en flash programma's geprobeerd, maar niets werkt.

Ik heb ook de ESP-01S en daar gaat het wel goed mee.


Groet,
Ruud.

Gebruikers-avatar
Berichten: 111
Geregistreerd: 01 Jun 2016, 20:14

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ruudhot » 28 Nov 2021, 22:25

Ik ben er uit !!!

Na uren gegoogeld, en honderden keren geprobeerd te hebben, heb ik de oplossing gevonden.

Je moet als upload mode NIET 'DIO' gebruiken maar 'DOUT'.
Dit is een langzame mode, maar werkt 100%
Neem wel minimaal een versie 1.x.x.x firmware (voor de 1MB uitvoering ven de ESP-01).

Mijn AT commando's werken weer!

Berichten: 275
Geregistreerd: 15 Apr 2021, 20:05

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ctunes » 03 Dec 2021, 03:09

Hoera! Yippi!

Een oplossing!

Maar wat veroorzaakte het probleem nou precies?

Berichten: 275
Geregistreerd: 15 Apr 2021, 20:05

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ctunes » 03 Dec 2021, 03:14

En had al die ellende door het (preventief) lezen van de documentatie voorkomen kunnen worden?

Berichten: 275
Geregistreerd: 15 Apr 2021, 20:05

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ctunes » 03 Dec 2021, 03:14

Wellicht

Gebruikers-avatar
Berichten: 111
Geregistreerd: 01 Jun 2016, 20:14

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ruudhot » 04 Dec 2021, 13:06

Hallo ctunes,

Het probleem had ik al geschreven in de post.

Je moet als upload mode NIET 'DIO' gebruiken maar 'DOUT'.
Maar misschien heb je er overheen gelezen.

EN, deze oplossing heb ik niet kunnen vinden in de documentatie, na uren en uren gegoogeld te hebben.
Je vind trouwens heel erg veel tegenstrijdige informatie over de ESP-01, dus is het moeilijk om de juiste te vinden

Groet,
Ruud.

Gebruikers-avatar
Berichten: 584
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor Gij Kieken » 04 Dec 2021, 14:11

Dit zijn de instelling dewelke ik gebruikt heb.
Bijlagen
esp_01_instellingen_verkleint.jpg
esp_01_instellingen_verkleint.jpg (78 KiB) 587 keer bekeken

Berichten: 275
Geregistreerd: 15 Apr 2021, 20:05

Re: Firmware installeren op een ESP-01 (geen S).

Berichtdoor ctunes » 10 Dec 2021, 23:50

ruudhot schreef:Dit is een langzame mode, maar werkt 100%


Dus er bestaat een snellere methode?

ruudhot schreef:Het probleem had ik al geschreven in de post.


Neen, je was op zoek naar een betere methode.

ruudhot schreef:EN, deze oplossing heb ik niet kunnen vinden in de documentatie, na uren en uren gegoogeld te hebben.
Je vind trouwens heel erg veel tegenstrijdige informatie over de ESP-01, dus is het moeilijk om de juiste te vinden


Er is maar een datasheet ... als het goed is, die precies beschrijft hoe je processor werkt: en dat is die van de fabrikant.

ctunes schreef:Maar wat veroorzaakte het probleem nou precies?


Blijft staan, als vraag.

Volgende

Terug naar ESP Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast