seriele poort probleem

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 1
Geregistreerd: 08 Dec 2020, 18:21

seriele poort probleem

Berichtdoor petrus bitbyter » 08 Dec 2020, 19:08

Seriële problemen.

Voor mij is dit een oud probleem dat nog nooit is opgelost. Upload gaat de eerste keer goed. Soms ook wel meer dan eens. Maar, op een slecht moment ineens niet meer. Soms na het updaten en opnieuw compileren van een component, soms na het aansluiten van een nieuwe (maar wel van hetzelfde type). Onveranderlijk is het de seriële poort die niet meer open kan. Er lijkt geen kruid tegen gewassen. Component opnieuw aansluiten, programma afsluiten en opnieuw starten, computer uitschakelen en opnieuw starten, poort uitschakelen, drivers herinstalleren, reset ingedrukt houden bij het aansluiten en nog meer trucs die in de loop van de tijd ben tegengekomen. Ervaring met de uno, de nano, de pro mini en laatst met de ESP8266. Dacht lange tijd dat de oorzaak het probleem bij W10 lag maar onder Linux gebeurt precies hetzelfde. Hieronder de foutmeldingen van W10.

esptool.py
v2.8
SerialportCOM4
Traceback(mostrecentcalllast):
File"C:\Users\PieterV\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.7.4/tools/upload.py",line65,in<module>
esptool.main(cmdline)
File"C:/Users/PieterV/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.7.4/tools/esptool\esptool.py",line2889,inmain
esp=chip_class(each_port,initial_baud,args.trace)
File"C:/Users/PieterV/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.7.4/tools/esptool\esptool.py",line237,in__init__
self._port=serial.serial_for_url(port)
File"C:/Users/PieterV/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.7.4/tools/pyserial\serial\__init__.py",line88,inserial_for_url
instance.open()
File"C:/Users/PieterV/AppData/Local/Arduino15/packages/esp8266/hardware/esp8266/2.7.4/tools/pyserial\serial\serialwin32.py",line62,inopen
raiseSerialException("couldnotopenport{!r}:{!r}".format(self.portstr,ctypes.WinError()))
serial.serialutil.SerialException:couldnotopenport'COM4':FileNotFoundError(2,'Hetsysteemkanhetopgegevenbestandnietvinden.',None,2)
serial.serialutil.SerialException:couldnotopenport'COM4':FileNotFoundError(2,'Hetsysteemkanhetopgegevenbestandnietvinden.',None,2)

Diverse fora en andere inlichtingenbronnen geraadpleegd maar (nog) geen oplossing. Ben ik de enige met dit probleem?

petrus bitbyter

Advertisement

Berichten: 3602
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: seriele poort probleem

Berichtdoor shooter » 11 Dec 2020, 17:40

nee, maar je bent erg slordig met vooral de streepjes dus nog een keer proberen, en pak eens een oude versie van de IDE, en probeer het dan.
kijk ook even of je de CH340 nodig hebt.
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast