relais

Alles wat niet past in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 3
Geregistreerd: 23 Mei 2021, 17:09

relais

Berichtdoor treintje » 17 Jul 2022, 16:28

Hallo,
Ik heb een code voor een relais op de Uno gezet. Deze code geeft het relais een aantal miliseconde open/aan. Daarna geeft hij het relais aan aantal miliseconde gesloten/uit. Nu wil ik de miliseconde gesloten/uit vervangen door een commando reset. Nu heb ik de gesloten/uit op 1 uur gezet omdat er in de meeste gevallen wel een reset wordt gegeven binnen het uur.
Is dit op enige wijze mogelijk.

Advertisement

Berichten: 3845
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: relais

Berichtdoor shooter » 17 Jul 2022, 18:58

als je een relais aanzet dan start je een timer met long tijd=millis()
dan vraag je in de loop of de tijd voorbij is met if millis()-tijd > 0 dan is het uur voorbij
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 3845
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: relais

Berichtdoor shooter » 18 Jul 2022, 05:35

oh sorry de 0 moet 3600000 zijn of 1000x60x60 en ook dat is een long getal dus long wachtijd= 3600000
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Theekransje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast