Verschil tussen pin A6 en A7?

Arduino specifieke Software
Berichten: 15
Geregistreerd: 03 Mei 2019, 15:07

Verschil tussen pin A6 en A7?

Berichtdoor Karabas » 30 Nov 2019, 16:59

Ik wil een reeks schakelaars met weerstanden aansluiten op pin A7 met een weerstand van 100K tussen A7 en massa. Hierdoor zou ik dus de waardes van de verschillende schakelaars (weerstanden) uit moeten kunnen lezen. Dit werkt echter niet. In de seriele monitor zie ik alleen maar een enorme golfbeweging welke niet beïnvloed wordt door de schakelaars. Sluit ik het geheel aan op A6 (of A5 of A4 enz) dan werkt het wel goed. Ik heb verschillende (Leonardo) boards geprobeerd maal allen gaven het zelfde resultaat.

T/m A6 heb ik in gebruik en heb dus eigenlijk nog één analoge poort nodig maar ik krijg de indruk dat v.a. A7 het geen echte analoge poorten zijn. Is dit soms softwarematig o.i.d te fixen?

Iemand enig idee of- en hoe ik dat werkend kan krijgen?

Fer

Advertisement

Berichten: 2948
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Verschil tussen pin A6 en A7?

Berichtdoor shooter » 01 Dec 2019, 20:29

er is hardware matig geen verschil want de multiplexer zit voor alle pinne hetzelfde, dus het kan alleen een fuse zijn of een instelling op de software.
vraag 1 welke software (IDE) gebruik je?
welk hardware gebruik je
wat staat er in het programma?
heb je een fritzing gemaakt?
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 15
Geregistreerd: 03 Mei 2019, 15:07

Re: Verschil tussen pin A6 en A7?

Berichtdoor Karabas » 02 Dec 2019, 15:24

@Shooter:
Bedankt voor je reactie. Ik heb idd verzuimd wat specs te vermelden. Ik maak gebruik van Leonardo boards. Dit ivm het gebruik van een joysticklibrary. Verder werk ik idd met de Arduino IDE.

Ik heb voor het uitlezen van de analoge pins deze eenvoudige sketch gebruikt:


/* Print values from analog pin A7 to serial monitor */

void setup()
{
Serial.begin(9600);
}
void loop()
{
Serial.println(analogRead(A7));
delay(100);
}


Maar ook met een uitgebreide sketch voor een joystick. In beide gevallen leest A0 t/m A6 de waardes goed uit en A7 en hoger totaal niet. Ik heb ook voor alle zekerheid een opstelling gemaakt met een potmeter maar dat leverde natuurlijk ook geen verschil op.

Berichten: 2948
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Verschil tussen pin A6 en A7?

Berichtdoor shooter » 02 Dec 2019, 20:57

sorry ik heb geen leonardo, dus kan het niet testen, maar het zou gewoon moeten kunnen hoor, zit er wel de goede boot in de leonardo, en niet een bedoeld voor de 328 processor
paul deelen
shooter@home.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 2257
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Verschil tussen pin A6 en A7?

Berichtdoor Koepel » 03 Dec 2019, 01:30

Gebruik je pin 4 en 6 voor A6 en A7 ?

Berichten: 15
Geregistreerd: 03 Mei 2019, 15:07

Re: Verschil tussen pin A6 en A7?

Berichtdoor Karabas » 04 Dec 2019, 12:39

Ik heb het gevonden! Achterop het board staat vermeld A7, A8, A9, A10, A11 maar volgens een pinout overzicht is A7 eigenlijk A11! Zeer verwarrend dus!

Ter info:
pin 4 = A6
pin 6 = A7
pin 8 = A8
pin 9 = A9
pin 10 = A10
pin 12 = A11

Niet erg logisch dat het op de achterkant van het board totaal anders vermeld staat. Dit brengt je behoorlijk op het verkeerde spoor.

Maar het werkt nu en is dus opgelost

bedankt voor de reacties,
Fer

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: DeDraak en 0 gasten