timertje van theo

Arduino specifieke Software
Berichten: 2903
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

timertje van theo

Berichtdoor shooter » 06 Okt 2019, 11:46

void setup() {
pinMode (11, OUTPUT);
}
void loop() {
digitalWrite (12, LOW); // Pin 12 = 0 volt
if (12 == LOW)
{ digitalWrite (11, LOW); // Pin 11 wordt 0 volt
} else (12 != LOW); // Moet deze er nog wel tussen?
{ digitalWrite (11, HIGH); }} // Pin 11 wordt 5 volt
paul deelen
shooter@home.nl

Advertisement

Berichten: 2903
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: timertje van theo

Berichtdoor shooter » 06 Okt 2019, 12:14

Sorry, verkeerde sketch:

Moet zijn:

Code:

void setup() {
pinMode (11, OUTPUT);
}
void loop() {
digitalWrite (12, LOW); // Pin 12 = 0 volt
if (12 == LOW)
{ digitalWrite (11, LOW); // Pin 11 wordt 0 volt
}
else if (12 != HIGH) // Moet deze er nog wel tussen?
{ digitalWrite (11, HIGH); }} // Pin 11 wordt 5 volt
Moet zijn:

Code:

void setup() {
pinMode (11, OUTPUT);
}
void loop() {
digitalWrite (12, LOW); // Pin 12 = 0 volt
if (12 == LOW)
{ digitalWrite (11, LOW); // Pin 11 wordt 0 volt
}
else if (12 != HIGH) // Moet deze er nog wel tussen?
{ digitalWrite (11, HIGH); }} // Pin 11 wordt 5 volt


Resultaat is dat pin 11 even laag wordt, maar later hoog blijft of pin 12 nu laag of hoog is, als ik afwisselend 5 volt op pin 12 aansluit of wegneem.

Groet,

Theo
cloudHQ Powered by
cloudHQ

On Sat, Oct 5, 2019 at 11:02 AM Theo de Wijs <songtheo@gmail.com> wrote:

Omdat mijn sketch timerjte.ino niet werkt ben ik begonnen met functie voor functie te schrijven. Helaas kom ik daar ook al niet uit, hoewel ik diverse voorbeelden en boeken heb geraadpleegd. Als ik de voorbeelden kopieer naar mijn data gebeurt er niet wat er volgens de boeken moet gebeuren. Kun je eens naar de paar regels kijken en mij uitleggen waarom, ondanks dat pin 12 low is pin 11 toch high is. En als ik 5 volt zet op pin 12 gebeurt er helemaal niks.
Frustrerend. Dank bij voorbaat.

Ik wil dit ook wel op de website zetten, maar ik dacht dat dit misschien iets sneller ging en nu in het weekend heb ik wat meer tijd om te werken.

Code:

void setup() {
pinMode (11, OUTPUT);
}
void loop() {
digitalWrite (12, LOW); // Pin 12 = 0 volt
if (12 == LOW)
{ digitalWrite (11, LOW); // Pin 11 wordt 0 volt
} else (12 != LOW); // Moet deze er nog wel tussen?
{ digitalWrite (11, HIGH); }} // Pin 11 wordt 5 volt


Groeten,

Theo de Wijs
zo nu heb ik dus vier verschillende sketches gezien volgens jou, en dan wordt het voor mij puzzelen
ik pak er dus lukraak een .
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 2903
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: timertje van theo

Berichtdoor shooter » 06 Okt 2019, 13:55

cpp code
void setup() 
{ // zo staan de haakjes boven elkaar
pinMode (11, OUTPUT); // dus pin 11 is een output
// maar wat is pin 12?
// je mag ook inputs definieren, let wel op want de ingangsweerstand is erg hoog, dus als het kan doe ze express naar gnd sturen of naar 5 Volt.
}
void loop()
{
digitalWrite (12, LOW); // Pin 12 = 0 volt NEE omdat je hem niet in de setup hebt gedefinieeerd
if (12 == LOW) // 12== niet LOW maar digitalRead kan wel iets zijn.

{
digitalWrite (11, LOW); // Pin 11 wordt 0 volt
}
else
(12 != LOW); // Moet deze er nog wel tussen?
{ nee dat mag niet en12 12!= LOW
digitalWrite (11, HIGH);
}
} // Pin 11 wordt 5 volt

doe maar eens ctrlT dan ziet de code er een stuk beter uit.
leg een cheatsheet naast je toetsenbord dat werkt snel en je maakt minder fouten.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 16
Geregistreerd: 29 Sep 2019, 18:42
Woonplaats: Vlijmen

Re: timertje van theo

Berichtdoor Dorus1404 » 15 Okt 2019, 18:31

Code werkte uiteindelijk, maar nu heb ik een ander probleem: Er werkt iets niet in de communicatie tussen bord en computer.

Berichten: 2903
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: timertje van theo

Berichtdoor shooter » 16 Okt 2019, 21:13

staat de poort goed en welk bordje heb je geselecteerd.
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 2 gasten