Arduino uno upload

Hardware geleverd door Arduino
Berichten: 3
Geregistreerd: 05 Apr 2019, 17:25

Arduino uno upload

Berichtdoor Ignis » 12 Apr 2019, 21:56

Goedenavond,

Gelukkig zie ik op dit forum dat er al veel problemen door jullie getackeld zijn. En ik hoop dat jullie mij ook kunnen helpen.

Het probleem bij mij(en ik ben niet de 1e) is dat ik geen schets kan uploaden naar mijn Arduino.
Ik heb al veel geprobeerd.

Ik heb een orginele arduino uno, daarnaast heb ik een kloon maar heb om naar het probleem te zoeken ook een arduino duemilanove.
De laatste update van arduino is op mijn laptop geïnstalleerd, de drivers zijn ook geïnstalleerd.(ik gebruik Windows 10)
Het lukt om programma's te schrijven met de arduino software.

Naar zowel de arduino uno, als de kloon, als de duemilanove lukt het niet om een schets te uploaden.
Het verschil wat je wel direct ziet bij deze drie is dat de:
-duemilanove als ik deze aansluit op mijn laptop wel herkend wordt.
-UNO wordt ook gezien maar de gele LED bij uitgang 13 blijft continu branden.
-de Kloon wordt ook gezien maar de gele LED bij uitgang 13 knippert.
Met het zoeken zijn ook diverse usb kabels gebruikt en allemaal met hetzelfde resultaat.

Dit probeer ik met de 'BLINK" schets.

De board instellingen staan goed, namelijk op Arduino/Genuino UNO.(als ik de UNO of de Kloon gebruik) En het programma pakt automatisch poort: COM8.

Wanneer ik deze schets aan het uploaden ben komt het volgende naar voren:

Arduino:1.8.9 (Windows 10), Board:"Arduino/Genuino Uno"


System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"

Using Port : COM8
Using Programmer : arduino
Overriding Baud Rate : 115200
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0xc0
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0xc0

avrdude done. Thank you.

Probleem bij het uploaden naar het board. Zie http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload voor suggesties.

Bij elke nieuwe avrdude knipperd de RX led op de arduino uno.

De poort instellingen op mijn laptop staan als volgt:

9600 bits per seconde.(deze poort instellingen heb ik al een keer veranderd maar zonder resultaat)
8 databits
Geen pariteit
stopbits: 1
datatransportbesturing: geen

Er wordt een USB 3.0 gebruikt.

Als jullie nog suggesties hebben dan hoor ik deze graag.

Bij voorbaat dank je wel.

Advertisement

Berichten: 75
Geregistreerd: 27 Feb 2019, 11:19

Re: Arduino uno upload

Berichtdoor Jeroentjevrij » 12 Apr 2019, 23:26

De kabel weet ik maakt niet zoveel.
Ikzelf gebruik een printer kabel.
Ik had in het begin ook problemen met uploaden.
Ik heb toen handmatig de ftdi driver gedownload.
Toen deed deze het bij mij wel.
Maar bij mij had ik al fout melding bij het plaatse te betalen van de usb.

Gebruikers-avatar
Berichten: 322
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Arduino uno upload

Berichtdoor Gij Kieken » 13 Apr 2019, 08:26

En is je com poort ook aangevinkt in de IDE.

Berichten: 2782
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Arduino uno upload

Berichtdoor shooter » 13 Apr 2019, 17:02

er is een driver in de hardware lijst, die is misschien fout, gewoon verwijderen en dan je UNO er opnieuw aansteken, dan zegt windows dat er een driver geinstalleerd wordt.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 3
Geregistreerd: 16 Jun 2018, 12:41

Re: Arduino uno upload

Berichtdoor kees de koning » 18 Mei 2019, 07:30

De rode led op de bortjes zijn aangesloten op pin 13 van de bortjes en kunnen aangeven dat er iets actief is.
deze heb niets met de usb poorten of com poorten te maken daar zijn ander leds voor.
wat ik raar vind is C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf daar staan / en \ door elkaar en die avr map is bij mij nergens te vinden.
ik zou zeggen haal die maar is weg boven dien kom je normaal gesproken helemaal niet bij deze mappen.
Die staan normaal in de arduino map in documenten daar staan ook de mappen libraries en hardware dus waar de programmatjes staan die je zelf maakt.
Voor deze modellen staat een folder op c:\WCH.CN dat zijn de drivers.
https://www.arduino.cc/en/Guide/DriverInstallation.
De serie CH340 drivers zijn voor de esp8266 en esp32 O.A. Wemos. Goohuuu. Huzzah feather van Adafruit.
Wat de chineese bortjes betreft meestal zijn de usb chips en volt regulators die het spontaan opgeven.
En als laatste er nog veel meer met de comunicatie fout gaan.
losse draden.
de nul draden niet doorverbonden zijn, dit zorgt hele rare dingen.
iets terkt te veel stroom (potmeters)
diverse instellingen.
usb kabels
maar het instellen van een com poort heb ik nog niet mee gemaakt die worden door de software goed gezet. en automatich geselecteert.
Kies dan ook het hoogste com nummer voor elk bortje

Terug naar Arduino hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten