Een vraag over Arduino Serial available

algemene C code
Gebruikers-avatar
Berichten: 1772
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Koepel » 25 Okt 2017, 23:00

Kun je proberen je sketch netter op te schrijven ? Ik maakte echt geen grap. Als je het netjes doet, dan zie je wat er gebeurt. Op deze manier wordt de structuur van sketch niet zichtbaar. Dus iedere spatie, iedere lege regel, iedere komma, ieder inspringen, ieder haakje goed zetten.

Ik kan het nog sterker vertellen :o Begin linksboven bij het eerste teken. Dat is een 'v'. Vraag jezelf af waarom die 'v' daar staat, en ga zo door tot het eind van sketch (en de spaties en lege regels niet overslaan).

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 253
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gij Kieken » 25 Okt 2017, 23:16

Als je zelf de oplossing vindt heeft dit veel meer voldoening.
Nog een Hint <https://www.arduino.cc/en/Reference/Else>
En doe wat Koepel je vraagt dan komt de oplossing vanzelf.

Berichten: 27
Geregistreerd: 08 Okt 2017, 21:48

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gester1989 » 25 Okt 2017, 23:55

Heeft iemand nog een andere tip? Ik probeer verschillende dingen maar het lukt me niet.

Berichten: 27
Geregistreerd: 08 Okt 2017, 21:48

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gester1989 » 26 Okt 2017, 01:58

Ooh ik zag niet dat pagina 2 al met reacties was gepost. Ik ben op dit moment bezig met rekenen, ik probeer het morgen weer een keer. Ik weet niet precies hoe je eigenlijk alles netjes moet zetten? We leren op school dat we het op deze manier moeten doen? Bedoel je dat ik de codes wat langer moet laten gaan in een zin?

Gebruikers-avatar
Berichten: 1772
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Koepel » 26 Okt 2017, 02:46

Druk op Ctrl+T en werk het dan zelf nog bij. Laat daarna je sketch nog eens zien.

Het kost ons ongeveer 2 seconden om te zien waar het mis gaat. Misschien dat jij het ook ziet als je sketch netjes is. Daarmee bedoel ik de tekst layout.
Arduino heeft twee spaties voor het inspringen. Het is gebruikelijk om bij ieder lager niveau, zoals een if-statement, dat dan ook twee spaties in te springen.
Je mag gerust je eigen stijl kiezen, maar doe die dan ook consequent.
Dit is bijvoorbeeld mijn stijl (lekker ruim en wat ik onderzoek zet ik als commentaar bovenin) : https://gist.github.com/Koepel/b70f81c71a52d8d6d3da86b9fe56d50e. Maar zo hoef je het niet te doen hoor.

Berichten: 27
Geregistreerd: 08 Okt 2017, 21:48

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gester1989 » 26 Okt 2017, 22:29

Maar waardoor krijg ik nou onvoldoende en voldoende te zien als ik een cijfer invoer ,
Dit is een onvoldoende << onder 5.5

Dit is een onvoldoende<<<<<<<<<<<boven 5.5
Dit is een voldoende

Code: Alles selecteren
void setup() {
Serial.begin(9600);

}

void loop() {
   double getal;
   getal = 0;
   if (Serial.available() >0){
   getal= Serial.parseFloat();

   Serial.println("Dit is een onvoldoende");
   
}
   if (getal > 5.4){
 
   Serial.println("Dit is een voldoende");
 
 
}
}

Berichten: 27
Geregistreerd: 08 Okt 2017, 21:48

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gester1989 » 26 Okt 2017, 22:46

Control + T toegepast

Code: Alles selecteren
void setup() {
  Serial.begin(9600);

}

void loop() {
  double getal;
  getal = 0;
  if (Serial.available() > 0) {
    getal = Serial.parseFloat();

    Serial.println("Dit is een onvoldoende");

  }
  if (getal > 5.4) {

    Serial.println("Dit is een voldoende");


  }
}

Berichten: 27
Geregistreerd: 08 Okt 2017, 21:48

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gester1989 » 26 Okt 2017, 22:53

Ik zie echt nergens online hoe je het moet doen met serial available, zonder serial available lukt het me wel maar hoe moet ik bijvoorbeeld met serial available if (getal > 5.4) printen? Dat gaat toch niet? Ik zit vast aan if(Serial.available() > 0){

Ik heb ergens gelezen dat de 0 staat voor hoeveel cijfers je tegelijkertijd kan intikken in de seriele monitor. Hebben jullie niet meer specifiekere uitleg?

Berichten: 2389
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor shooter » 26 Okt 2017, 22:59

if > 5.4 dan voldoende ELSE onvoldoende
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 27
Geregistreerd: 08 Okt 2017, 21:48

Re: Een vraag over Arduino Serial available

Berichtdoor Gester1989 » 26 Okt 2017, 23:15

Ik heb het nu wel maar dan krijg ik dit.
Dit is een onvoldoende
Dit is een onvoldoende
Dit is een voldoende
Dit is een onvoldoende
Dit is een voldoende
Dit is een onvoldoende
Dit is een onvoldoende
Dit is een voldoende
Dit is een onvoldoende
Dit is een voldoende


Dus hij pakt nu niet helemaal de cijfer op voldoende of onvoldoende soms pakt 2 als voldoende bijv. Het gaat HEEL soms ook nog dubbel, zie ik net.
Is dit op te lossen? Of heb ik iets verkeerds in mijn code?

Code: Alles selecteren
void setup() {
  Serial.begin(9600);

}

void loop() {
  double getal;

  getal = 0;

  if (Serial.available() > 0) {
    getal = Serial.parseFloat();
  }
  if ( getal > 5.4) {
    Serial.println("Dit is een voldoende");

  }
  else if (Serial.available() > 0) {

    Serial.println("Dit is een onvoldoende");


  }
}

VorigeVolgende

Terug naar C code

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten