Alleen 3 regels uit p1 poort

Arduino specifieke Software
Berichten: 246
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor DeDraak » 19 Dec 2019, 13:23

Met de aanpassingen die je aangaf is het helaas niet gelukt,
Tijdens de setup krijg ik mooi te zien in welke baudrate gestart wordt maar data komt niet binnen, op mijn controle ledje die ik op de print gemaakt heb zie ik wel "data" binnekomen zoals hij op de Mega wel werkt.

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 155
Geregistreerd: 22 Jan 2013, 16:40

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor zuid » 19 Dec 2019, 13:28

Nu geen foutmeldingen meer? Ik gaf twee dingen aan F weghalen en iets over memset.
Alleen F overal weggehaald?

Berichten: 246
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor DeDraak » 19 Dec 2019, 14:08

De foutmelding is weg ja, ik heb beide gedaan, afzonderlijk geprobeerd.
Er lijkt helemaal geen data binnen te komen op pin 19 van mijn ESP32. Ik gebruik zo'n programmer bordje waarin je een esp32 klikt.

Berichten: 246
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor DeDraak » 19 Dec 2019, 14:12

programmer2.jpg
programmer2.jpg (84.05 KiB) 422 keer bekeken

Gebruikers-avatar
Berichten: 155
Geregistreerd: 22 Jan 2013, 16:40

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor zuid » 19 Dec 2019, 15:37

Zoals al eerder schreef is volgens mij de RX en TX van Serial1 niet 19 maar 9 en 10.
m.v.g. Nico


Edit: Na nog wat via google gezocht te hebben weet ik NIET zeker of 9 en 10 juist zijn maar ook 19 is niet waarschijnlijk.
=============================================================================
Laatst gewijzigd door zuid op 19 Dec 2019, 16:03, in totaal 1 keer gewijzigd.

Berichten: 246
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor DeDraak » 19 Dec 2019, 16:03

zuid schreef:Zoals al eerder schreef is volgens mij de RX en TX van Serial1 niet 19 maar 9 en 10.
m.v.g. Nico


Ja sorry dat heb ik ook gedaan, dat is D2 en D3 op de programmer..

Gebruikers-avatar
Berichten: 155
Geregistreerd: 22 Jan 2013, 16:40

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor zuid » 19 Dec 2019, 16:04

We praten door elkaar :)

Gebruikers-avatar
Berichten: 155
Geregistreerd: 22 Jan 2013, 16:40

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor zuid » 19 Dec 2019, 16:13

Is er in de communicatie met de meter rekening mee gehouden dat de meter 5V vraagt en de ESP op 3.3V werkt.

Berichten: 246
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor DeDraak » 19 Dec 2019, 16:26

Ik heb nog niet gemeten maar de programmer werkt via usb, er zit ook een 5V output pin op de programmer en daar zit de p1 poort op aangesloten.

Zojuist gemeten en ik meet 4,4 Volt. Zal het eens proberen met een goede voeding...

Berichten: 246
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Alleen 3 regels uit p1 poort

Berichtdoor DeDraak » 20 Dec 2019, 11:28

Schiet mij maar lek.....
Ik heb zojuist getest met een goede 5v voeding maar geen resultaat.
Toen ben ik eens alle pinnen afgegaan met de data kabel en wat denk je?

Ik krijg data binnen via GPIO1 dat is pin 41 op de esp32Wroom de TXD???
Ik ben het kwijt maar het werkt wel?!

Daarna gewoon weer de 5volt gebruikt van die programmer shield en ook daarmee kreeg ik data binnen.

VorigeVolgende

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten