Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Arduino specifieke Software
Berichten: 5
Geregistreerd: 28 Apr 2018, 10:33

Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor Old man » 29 Apr 2018, 12:21

Beste forum helpers

Ik ben een beginner met Ardunio en Nextion.
En probeer in een textbox de temperatuur uit telezen.
Er gebeurd al heel wat maar geen temp in de box.
Deze code heb ik, En ik gebruik een DB18B20 sensor.
Wat doe ik niet goed of vergeet ik.

De temperatuur wordt in de Arduino serial wel uit gelezen.
In de debug code van de Nextion Zie ik in de MCU return de temperatuur staan.
Maar niet in de box.
Hopelijk kunnen jullie mij wat verder helpen.

Code: Alles selecteren
#include <NexText.h>
#include <Nextion.h>
#include <NexTouch.h>
#include <NexUpload.h>

#include <DallasTemperature.h>
#include <OneWire.h>
#define ONE_WIRE_BUS 7
OneWire oneWire(ONE_WIRE_BUS);
DallasTemperature sensors(&oneWire);
NexPage page0 = NexPage(0, 0, "page0");
NexText t0 = NexText(0, 1, "t0"); // text field for temperature
char buffer[10] = {0};

NexTouch *nex_Listen_List[] =
{
  &t0,
  NULL
};
void setup(void)
{
  nexInit();
  Serial.begin(9600);
  sensors.begin();
}
void loop(void)
{
       
    nexLoop(nex_Listen_List);
    sensors.requestTemperatures();
  Serial.println(sensors.getTempCByIndex(0));
  delay(1000);
}


Met Vriendelijke groet Old man

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4877
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor nicoverduin » 29 Apr 2018, 13:09

Je vult je textbox niet
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 5
Geregistreerd: 28 Apr 2018, 10:33

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor Old man » 29 Apr 2018, 13:35

Hallo nicoverduin.

Dank voor je snelle reactie.
Helaas weet ik niet hoe dat dan moet.
Wil je misschien mij wat uitleg geven?
Heb al wat gezocht op Google.
Maar ben toch nog te veel beginner om zonder hulp van een forum verder te komen.


Gr Old man

Gebruikers-avatar
Berichten: 4877
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor nicoverduin » 29 Apr 2018, 14:26

Je hebt een nextion en je kijkt niet naar de voorbeelden??? Staat er gewoon in. Hoe denk je dat dat tellertje opgehoogd wordt in het knop voorbeeld?
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 5
Geregistreerd: 28 Apr 2018, 10:33

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor Old man » 29 Apr 2018, 15:59

Ha nicoverduin

Ik Begrijp het.
Dit forum is voor hoog Begaafde.
In mijn 73 jaar levens ervaring heb ik geleerd dat de leraar zich begeeft naar het nivo van de leerling.(Ben beginner)
En niet anders om.
De leerling groeit naar de leraar en soms voor bij hem
Op dit soort antwoorden zit ik niet te wachten.
Jammer ik was al blij dat er een Nederlands talig forum was.
maar toch bedankt voor je andwoorden.
Ik zoek nu verder
Met vriendelijke groet Een nooit opgevende Old man

Berichten: 313
Geregistreerd: 23 Okt 2016, 20:29

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor benvo » 29 Apr 2018, 21:24

to.setText(sensors.getTempCByindex(0));

Groet,
Ben.

Berichten: 5
Geregistreerd: 28 Apr 2018, 10:33

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor Old man » 29 Apr 2018, 23:05

Ha Benvo
Dank voor je reatie.
Neem het mij niet kwalijk, voor de hier voor geplaatste reactie.
ben gewoon een nieuwsgierige Old man.
Elektronica is een hobby, mijn beroep was Grafisch ontwerper.
Rede voor dit projectje is dat ik in de toekomst een nextion display wil maken.
Dit voor mijn eigengebouwde CNC Machine.
Ik ben meer een Hartware man dan software.
Hoewel het programmeren in vb2010 mij redelijk goed af gaat.
Nu word de temperatuur van mijn drives uit gelezen.
En wordt de fan bij een temp van 45 graden aan gezet.
Ik kwam bij toeval op Het nextion display.
En dacht hier wil ik iets mee, en ben met een voor mij toch wel nieuwe kant van het programmeren terecht gekomen.
Maar huldig het stand punt nooit te oud om te leren.
En zeker om het te proberen.
Nu mijn vraag Waar zet ik deze code in mijn code?

met vriendelijke groet Old man.

Berichten: 5
Geregistreerd: 28 Apr 2018, 10:33

Re: Temperatuur in Nextion uitlezen lukt niet

Berichtdoor Old man » 04 Mei 2018, 17:32

Vraag is opgelost dank jullie wel

Old Man

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten