fout in sketch temperatuurmeter

Arduino specifieke Software
Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Feb 2018, 12:23

fout in sketch temperatuurmeter

Berichtdoor Dungen » 10 Feb 2018, 11:55

Hallo,
Ik krijg een fout melding in de sketch welke ik gebruik voor de temperatuurmeter uit het starter kit van Velleman en kom er even niet uit. Ik ben een beginner en veel lukt mij maar deze fout komt telkens terug. 'blauweled' was not declared in this scope.
Wie kan mij helpen, bedankt

// nieuwe sketch temperatuurmeter
const int rodeLed = 2;
const int groeneLed = 3;
const int blauweLed = 4;
const int sensor = A0;
const float basisTemperatuur = 20.0;

void setup() {
Serial.begin(9600);
for(int pinNumber = 2; pinNumber <5; pinNumber++) {
pinMode(pinNumber,OUTPUT);
digitalWrite(pinNumber, LOW);
}

}

void loop() {
int sensorWaarde = analogRead(sensor);
Serial.print("Sensorwaarde: ");
Serial.print(sensorWaarde);
Serial.print(" I ");

float voltage = (sensorWaarde/1024.0) *5.0;
Serial.print("Volt: ");
Serial.print(voltage);
Serial.print(" I ");

float temperatuur = voltage * 100;
Serial.print("graden Celsius: ");
Serial.println(temperatuur);

if(temperatuur < basisTemperatuur-2) {
digitalWrite(blauweLed, HIGH);
delay(500);
digitalWrite(blauweLed, LOW);
digitalWrite(groeneLed, LOW);
digitalWrite(rodeLed, LOW);
}

else if(temperatuur >= basisTemperatuur-2 && temperatuur < basisTemperatuur){
digitalWrite(blauweled, HIGH);
digitalWrite(groeneLed, LOW);
digitalWrite(rodeLed, LOW);

}
else if(temperatuur >= basisTemperatuur+2 && temperatuur < basisTemperatuur+4){
digitalWrite(rodeLed, LOW);
digitalWrite(groeneLed, HIGH);
digitalWrite(blauweLed, LOW);
}
else if(temperatuur >= basisTemperatuur+2 && temperatuur < basisTemperatuur+4){
digitalWrite(rodeLed, HIGH);
digitalWrite(groeneLed, LOW);
digitalWrite(blauweLed, LOW);
}
else if(temperatuur > basisTemperatuur+4) {
digitalWrite(blauweLed, LOW);
digitalWrite(groeneLed, LOW);
digitalWrite(rodeLed, HIGH);
delay(500)
digitalWrite(rodeLed, LOW);
}
}

Advertisement

Berichten: 123
Geregistreerd: 15 Dec 2012, 21:02
Woonplaats: Delfzijl

Re: fout in sketch temperatuurmeter

Berichtdoor FPCUser » 10 Feb 2018, 12:06

Op de plaats waar het compileren stopt zie je dat het een spelfoutje is: blauweled, moet zijn blauweLed,
dus met een hoofdletter L.
Ook nog een puntkomma toevoegen achter delay(500)

Berichten: 3
Geregistreerd: 04 Feb 2018, 12:23

Re: fout in sketch temperatuurmeter

Berichtdoor Dungen » 10 Feb 2018, 16:24

FPCUer,
bedankt, het werkt.
zoals bekent 100x nakijken en er overheen zien.
bedankt

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten