loop staten met een signaal van 0.5 sec

Arduino specifieke Software
Berichten: 4
Geregistreerd: 08 Jan 2018, 18:45

loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor kay » 08 Jan 2018, 18:49

hallo alemaal

ik wil een loop starten met een signaal van maar 0.5sec en als di dat signaal heefd gehad moet di de helen loop afmaken en dan weer wachten op het signaal

kan iemand mij daar mee helpen

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 136
Geregistreerd: 03 Sep 2013, 10:03
Woonplaats: Katwijk ZH

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor baco1978 » 09 Jan 2018, 12:27

Dat kunnen we vast wel.

maar wat meer tekst en uitleg zou wel handig zijn, om te weten wat je precies van plan bent

of wat je al tot nu toe gebouwd en geprogrammeerd hebt

heb je verder nog niks bedacht?

dan zou je eens naar het volgende kunnen kijken of je daar iets mee kan

https://www.arduino.cc/en/Tutorial/BlinkWithoutDelay

met wat aanpassingen kan het de werking bieden die jij omschrijft

Succes.
Met vriendelijke groet Arjan

Berichten: 4
Geregistreerd: 08 Jan 2018, 18:45

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor kay » 09 Jan 2018, 14:58

ik heb een oude auto met centrale vergrendeling ik heb op internet een kasje gekocht voor de deuren open te maken met een afstandsbediening dat werkt alemaal
aleen ik heb nu 1 knop over voorde koffer bak maar di maakt di meteen mee open met de rest dus kan ik niet gebruiken nau wau ik eigenlijk met di knop iets ander doen wat weet ik nog niet precies maar heb genoeg ideeën

nau was mijn mijn vraag dus of hoe ik di code in het beging moet schrijven ik had al wat geprobeerd maar dat was allemaal met dat je het signaal moest blijven houden (dus knop blijven indrukken) maar dat is het niet het kastje in de auto stuurt maar een signaal van 0.5 sec en dan moet di een hele loop uitvoeren en dan weer wachten wat di in di loop moet doen weet i nog niet precies maar daar kom ik wel uit heb nog niet echt een schets gemaakt

Berichten: 2362
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor shooter » 10 Jan 2018, 15:44

en heeft dat kastje toevallig 2 uitgangen, die je los van elkaar kunt programmeren, de afstandsbediening geeft een korte puls die dan in het kastje een relais voor 0.5 sec aanstuurt om de deuren te openen
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 4
Geregistreerd: 08 Jan 2018, 18:45

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor kay » 10 Jan 2018, 19:15

ja hij heeft 2 uitgangen 1 voor (normaal) de deuren en 1 voor de koffer bak
maar di gaat bij mij meteen mee open met de deuren dus heb er maar 1 over met de signaal lengte van 0.5 sec

Berichten: 2362
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor shooter » 11 Jan 2018, 13:42

dan zul je even moeten rommelen met de afstandsbediening bijvoorbeeld door een ander knopje, maar dat staat wel in de handleiding.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 4
Geregistreerd: 08 Jan 2018, 18:45

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor kay » 13 Jan 2018, 10:25

hoe zoo moet je dan rommelen met het kasje is het niet mogelijk om een arduino te laten starten met een signaal van 0.5 sec

Berichten: 2362
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: loop staten met een signaal van 0.5 sec

Berichtdoor shooter » 16 Jan 2018, 18:39

jawel, maar alles wat je nodig hebt is even de aparte uitgang anders instellen, zie handleiding van de vergrendeling.
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast