BT HC-06 module

Arduino specifieke Software
Berichten: 27
Geregistreerd: 31 Mrt 2017, 22:23
Woonplaats: Soesterberg

BT HC-06 module

Berichtdoor Kamh » 14 Nov 2017, 17:27

Best Forum,
Wie heeft ervaring met Bluetooth? heb module aan uno gekoppeld en wil de ino erin zetten maar geeft foutmelding. Hoe kan ik dit oplossen??

Foutmelding : error: espcomm_upload_mem failed

INO hieronder:

#include<SoftwareSerial.h>
SoftwareSerial mySerial(4, 2); // RX, TX
String command = ""; // Stores response of the HC-06 Bluetooth device

void setup() {
// Open serial communications:
Serial.begin(9600);
Serial.println("Type AT commands!");

// The HC-06 defaults to 9600 according to the datasheet.
mySerial.begin(9600);
}

void loop() {
// Read device output if available.
if (mySerial.available()) {
while(mySerial.available()) { // While there is more to be read, keep reading.
command += (char)mySerial.read();
}

Serial.println(command);
command = ""; // No repeats
}

// Read user input if available.
if (Serial.available()){
delay(10); // The delay is necessary to get this working!
mySerial.write(Serial.read());
}
}

Ben nog druk aan het leren maar valt erg tegen, moeilijke stof ;-(
Wie weet hoe ik dit kan oplossen?

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4553
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: BT HC-06 module

Berichtdoor nicoverduin » 14 Nov 2017, 18:47

Heb je wel het goede bordje gekozen?
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 27
Geregistreerd: 31 Mrt 2017, 22:23
Woonplaats: Soesterberg

Re: BT HC-06 module

Berichtdoor Kamh » 14 Nov 2017, 19:36

Hallo Nico,
Hoe bedoel je goede bordje? Gebruik een arduino Uno met de HC-06. Ook in de onderbalk van de ide staat ESP met nog wat data en com10 daar zit de uno ook op. Op de rug van de HC staan de aansluitingen en ook dat het 5 volt en gnd is, zag online ook C's die 3,3V nodig hebben.

Vr.grtz
Kees

Gebruikers-avatar
Berichten: 4553
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: BT HC-06 module

Berichtdoor nicoverduin » 14 Nov 2017, 22:19

Je hebt toch geen esp geselecteerd? Je moet wel de uno als bordje selecteren.... zucht....
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 27
Geregistreerd: 31 Mrt 2017, 22:23
Woonplaats: Soesterberg

Re: BT HC-06 module

Berichtdoor Kamh » 16 Nov 2017, 22:16

Hallo Nico,

Ooh bedoeld je dat als bordje. Ja natuurlijk! Vondt de ino en in omschrijving daar stond ook bij dat het met Uno bordje moet. Dacht dat je de HC-06 bedoelde.
Baudrate 9600,8,n,1
ver 2.0 + EDR
3,3 - 6 Volt
aangesloten op rx, tx, gnd en 5 volt van uno. RX staat op printje 3,3 volt bij dus via deler op uno aangesloten.
Volgens mij heb ik alles gedaan wat ik had gevonden.
Led op HC knippert als een gek.

Kan de HC vinden op mijn mobieltje maar niet mee verbinden. (ATC Lite app)

ESP is overigens voor de WIFI module (ESP-01s aka ESP8266) Heb ik hier ook liggen maar nog niet geprobeerd.

Vr.grtz
kees

Berichten: 27
Geregistreerd: 31 Mrt 2017, 22:23
Woonplaats: Soesterberg

Re: BT HC-06 module

Berichtdoor Kamh » 16 Nov 2017, 23:41

Nieuwe stand van zaken.

Eerdere bericht met ESP in de onderste lijn was nog het verkeerde bordje, na van alles geprobeerd te hebben kopieerde in de verkeerde instelling nog. Was oorspronkelijk Uno bordje.

Net een ino gevonden op github , trof daar ook de HC05.H die niet in de library zat. Deze Ino test allen de HC05 en die zegt....... Connect en vervolgens timeout , disconnect precies volgens de ino. Zo te zien werkt hij dus !!! Ik miste dus een libraryfile !!

Via een andere ino die ik vond geeft hij een fout : stray '\342' in program
Huh ???

Bij github deed de serial monitor het niet maar in de ino staat een andere baudrate dan in de ide monitor, dus aangepast in de ide. werkt nu wel.

Ja Ja ooit hoop ik het nog eens te leren :-)

Gts
Kees

Gebruikers-avatar
Berichten: 1374
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: BT HC-06 module

Berichtdoor Koepel » 17 Nov 2017, 05:03

Zo'n 'stray' geval is iets in de broncode dat geen normale tekst is.
Meestal is het een onzichtbaar teken, want anders was het wel opgevallen.
Soms ontstaat dat door een sketch vanaf een webpagina te kopiëren.
Het kan soms helpen om het in een tekst-editor te zetten en dan terug te kopiëren naar de Arduino IDE. Als je de regel weet waar het in zit, dan kun je die regel verwijderen en opnieuw intypen.

Terug naar Arduino software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast