raar upload probleem

Hardware die niet past in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 30
Geregistreerd: 09 Dec 2012, 17:16

raar upload probleem

Berichtdoor badmintonerke » 13 Dec 2012, 22:46

hallo,

ik heb een led cube gemaakt maar nu wil ik mijn code uploaden en krijg zo iets als de ic in de ic voet zit van mijn cube

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_disable(): protocol error, expect=0x14, resp=0x51

maar nu het rare er aan is dat het wel lukt als de atmega328 in mijn breadboard met alle verbinding die nodig zijn , ook die voor mij shift register en de layer's aan te sturen
ik heb mij tx en rx juist aan gesloten wat ik krijg via serial.print mijn data terug.
en de 100 nF condensator van mijn cube gebruik ik om de ic op mijn breadboard te resetten

het probleem zit in het resetten van de ic, de ic rest gewoon en gaat door met de code die er in zit en het uploaden gaat dan fout.

ik heb foto genomen van de opstelling
http://www.uploadarchief.net/files/down ... 020114.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/down ... 020116.jpg

hoe komt dat ?

alvast bedankt,

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 699
Geregistreerd: 05 Mrt 2012, 21:56
Woonplaats: Appingedam

Re: raar upload probleem

Berichtdoor pjh » 13 Dec 2012, 22:53

Wilde gok: laat je de DTR pin wel een via 0,1uF condensator naar de reset-pin van de ATMega lopen?
op je bordje lijkt hij helemaal alleen te staan.

Berichten: 30
Geregistreerd: 09 Dec 2012, 17:16

Re: raar upload probleem

Berichtdoor badmintonerke » 13 Dec 2012, 23:12

die op mijn breadboad word niet gebruikt ik gebruik die op de print plaat aan de heatter komt tx, rx, dtr pin toe,
en verteken van de ic voet naar de pinnen van de ic

Gebruikers-avatar
Berichten: 699
Geregistreerd: 05 Mrt 2012, 21:56
Woonplaats: Appingedam

Re: raar upload probleem

Berichtdoor pjh » 14 Dec 2012, 00:17

uhhh. Misschien de GND erook bij proberen te doen? Weet niet hoor.

Gebruikers-avatar
Berichten: 115
Geregistreerd: 23 Dec 2011, 00:11
Woonplaats: Enschede

Re: raar upload probleem

Berichtdoor bigred » 14 Dec 2012, 11:22

Ja dat viel mij ook op, je hebt natuurlijk ook de gnd pin nodig.

Berichten: 30
Geregistreerd: 09 Dec 2012, 17:16

Re: raar upload probleem

Berichtdoor badmintonerke » 14 Dec 2012, 17:49

wat bedoel je met -- "ook de gnd pin nodig"

Gebruikers-avatar
Berichten: 699
Geregistreerd: 05 Mrt 2012, 21:56
Woonplaats: Appingedam

Re: raar upload probleem

Berichtdoor pjh » 14 Dec 2012, 18:41

Van je project naar je ftdi. De aarde dus

Berichten: 30
Geregistreerd: 09 Dec 2012, 17:16

Re: raar upload probleem

Berichtdoor badmintonerke » 14 Dec 2012, 19:11

bedankt mijn probleem is op gelost, ik heb nog nergens tegen gekomen dat dat moest

maar waarom werkt het dan wel in mijn breadboard

Terug naar Overige hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten