Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetshield

Arduino shields
Berichten: 116
Geregistreerd: 28 Jul 2013, 13:30

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor ercmrj » 14 Jan 2017, 19:41

Oeps, was een beetje te vlug maar het maakt niets uit. Hij werkt nog niet

Code: Alles selecteren
<?php
   $data="";
   if(isset($_POST["data"]));{
      echo "ok";
      $data = $_POST["data"];
   }
      echo '<br />';
    echo '________';
      echo '<br />';
      echo $data;
      echo '<br />';
    echo '_';
?>

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4828
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor nicoverduin » 14 Jan 2017, 19:59

En wat heb je nu in jouw sketch staan? Kijk wat hier gebeurt is dat het script kijkt bij aanroeping of er een veld is meegegeven met de naam "data". Die leest hij in en zet hij in de variabele data. Nu ik jouw script bekijk hoort er volgens mij op die derde regel geen ; bij het einde van dat if statement. Je sluit hem daarmee af en zal hij beginnen met de open accolade als volgende statement. Vandaar dat die echo met underscores wel werkt.

Vermoedelijk als je die ; weg haalt komt ook dat streepje niet meer voor.
Wel zou je aan het begin 2 echo's kunnen toevoegen
cpp code
echo $_POST[0];
echo $_POST[1];

Dit zou de parameters die meegegeven zijn moeten uitprinten in zijn geheel. En ik meen mij te herinneren dat de 2e parameter de eerste variabele is. Ben er niet helemaal zeker van
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 116
Geregistreerd: 28 Jul 2013, 13:30

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor ercmrj » 15 Jan 2017, 11:06

Maakt allemaal niets uit Nico, ik denk dat er wat anders aan de hand is want of ik nu wel of geen arduino aansluit, ik krijg hetzelfde resultaat.

Ik ga me eens nog wat meer verdiepen in wat php tutorials.

Wat ik zo'n beetje begrepen heb is dat je een server moet hebben wil je met php kunnen werken. Nu heb ik die wel geinstalleerd maar of dat helemaal goed is gegaan betwijfel ik.

Op mijn nas zit ook een directory www en hier kun je html bestanden op zetten die je van dan van buiten je eigen netwerk kan zien. bv op je gsm.
Kun je in die directory wel met php en arduino communiceren zodat je van buiten je netwerk naar de data van een arduino kan kijken.

Gebruikers-avatar
Berichten: 4828
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor nicoverduin » 15 Jan 2017, 11:22

Php werkt anders doet die echo niets.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 116
Geregistreerd: 28 Jul 2013, 13:30

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor ercmrj » 15 Jan 2017, 11:26

die

echo $_POST[0];
echo $_POST[1];

bedoel je?

Die doen niets nee

Gebruikers-avatar
Berichten: 4828
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor nicoverduin » 15 Jan 2017, 11:43

Maar dat lijntje wel
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 116
Geregistreerd: 28 Jul 2013, 13:30

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor ercmrj » 15 Jan 2017, 11:50

Wat bedoel je daarmee
Maar dat lijntje wel

Gebruikers-avatar
Berichten: 4828
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor nicoverduin » 15 Jan 2017, 12:02

Op de vorige pagina zeg je dat echo "_" het wel doet. Dus kun je concluderen dat je de server bereikt en PHP gewoon werkt. Als je twijfelt over je huidige server, kun je ook een apache server installeren op de PC dan wordt het ip localhost of 127.0.0.1. Maakt het testen ff eenvoudiger. Ergens in de folder van apache krijg je dan een folder www en daar stop je dan je php in. Ik kan me overigens geen server veronderstellen die PHP niet ondersteund.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 116
Geregistreerd: 28 Jul 2013, 13:30

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor ercmrj » 15 Jan 2017, 12:10

Dat php script werkt wel. Maar als ik de spanning van de arduino eraf haal en ik laat dat script nog een keer runnen krijg ik precies hetzelfde resultaat op mijn webbrowser. Dus al die echo commando's doen het maar met lege variabelen.
Ik denk dat er met de dataoverdracht iets mis is.

Gebruikers-avatar
Berichten: 4828
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Waarde in database opslaan (localhost) d.m.v. ethernetsh

Berichtdoor nicoverduin » 15 Jan 2017, 12:14

Ik ook :)
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

VorigeVolgende

Terug naar Shields

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast