automatisch ip krijgen DHCP

Arduino shields
Berichten: 39
Geregistreerd: 10 Nov 2012, 09:30
Woonplaats: Kan gebied

Re: automatisch ip krijgen DHCP

Berichtdoor dylantje » 27 Jul 2017, 09:37

mmmmm

Denk dat ik maar de ouderwetse manier blijf gebruiken.
Ik ben een Bouwvakker en geen ict specialist.. hahahaah

Maar toch erg bedankt voor tijd en mee denken

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4489
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: automatisch ip krijgen DHCP

Berichtdoor nicoverduin » 27 Jul 2017, 11:11

Ouderwets? Dit is de juiste manier van werken. IP nummers moet je niet specifiek willen zetten tenzij het absoluut nodig is. Het is alleen maar een unieke identificatie binnen het netwerk.
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 39
Geregistreerd: 10 Nov 2012, 09:30
Woonplaats: Kan gebied

Re: automatisch ip krijgen DHCP

Berichtdoor dylantje » 27 Jul 2017, 11:14

nicoverduin schreef:Ouderwets? Dit is de juiste manier van werken. IP nummers moet je niet specifiek willen zetten tenzij het absoluut nodig is. Het is alleen maar een unieke identificatie binnen het netwerk.

mm
Sorry voor mijn verkeerde bemanning...
Maar niet specifiek is toch dhcp... en dat was wat ik eigenlijk zocht..
En als de optie een stukje vast door bijv. de 90 altijd te hebben.
Maar ik ben blij met jullie antwoorden, het is bijna niet mogelijk begrijp ik. [ en ik ben er niet genoeg in thuis ]

Vandaar mijn idee stel dat het zo simpel zou zijn...:-)
door ergens 1 setting aan te passen..

Thanks!

Gebruikers-avatar
Berichten: 4489
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: automatisch ip krijgen DHCP

Berichtdoor nicoverduin » 27 Jul 2017, 11:30

De Rol van de DHCP is ip nummers uit te geven die beschikbaar zijn in de range die is ingesteld in de DHCP server. Op het moment dat je een nummer gebruikt die al in gebruik is door de DHCP heb je 2 apparaten met hetzelfde IP nummer. Sommige DHCP's 'hangen' je netwerk op en kan je resetten op de router. Daar maak je 'vrienden' mee.
Als je een vast nummer wil hebben kun je die reserveren in de router met behulp van het MAC adres. En dan maar hopen dat er geen ander apparaat is met hetzelfde MAC adres. Sommige routers kunnen daar ook niet tegen.
Maar de 'reden' om specifiek voor een vast subnummer te kiezen is mij nog steeds niet duidelijk.
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Vorige

Terug naar Shields

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast