Van Arduino Uno naar ATmega328P

Hardware geleverd door Arduino
Berichten: 247
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Van Arduino Uno naar ATmega328P

Berichtdoor DeDraak » 02 Mrt 2019, 15:10

Hallo Allemaal,

Zoals de titel het al zegt wil ik mijn project die op mijn UNO draait verplaatsen naar een losse ATmega328 chip.
Dus ik wil geen gebruik meer maken van een Arduino maar alleen de processor.

Op mijn Arduino heb ik een NTC thermometer en een display, De waarde van de thermometer wordt weergegeven op mijn display. dit gaat goed.
Nu wil ik ditzelfde doen met alleen de ATmega328 maar ik krijg de waarde niet in mijn display te zien.

Nu heb ik het idee dat dit komt door de manier van aansluiten van mijn xtc met de weerstand.

Op mijn Arduino zit mijn NTC als volgt aangesloten:

(Ground) ---- (Thermistor) -------|------- (22k-Resistor) ---- (+5v)
| = Analog Pin 0

Als ik dit op deze manier op de ATmega328 doe dan krijg ik geen waarde te zien....

Maar als ik Ground en +5V omwissel dan krijg ik wel een waarde te zien alleen niet de juiste dus als volgt:

(+5V) ---- (Thermistor) -------|------- (22k-Resistor) ---- (Ground)
| = Analog Pin 0

Weet iemand wat hier gebeurt? en wat ik moet veranderen?

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 209
Geregistreerd: 03 Sep 2013, 10:03
Woonplaats: Katwijk ZH

Re: Van Arduino Uno naar ATmega328P

Berichtdoor baco1978 » 02 Mrt 2019, 21:59

Hallo,

kan je ook een (het liefst een ) schema /en een foto plaatsen van het geheel.

het kan
Met vriendelijke groet Arjan

Berichten: 247
Geregistreerd: 03 Okt 2015, 13:39

Re: Van Arduino Uno naar ATmega328P

Berichtdoor DeDraak » 03 Mrt 2019, 10:43

Hier een tekening, In beide gevallen gebruik ik dezelfde sketch. Als ik de probe in de uno steek dan werkt het prima, steek ik hem in het braadbord van mijn Atmega dan krijg ik geen waarde..


UNO.jpg
UNO.jpg (58.56 KiB) 1302 keer bekeken


Atmega.jpg
Atmega.jpg (79.27 KiB) 1302 keer bekeken

Berichten: 3332
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Van Arduino Uno naar ATmega328P

Berichtdoor shooter » 05 Mrt 2019, 13:47

zoek een schema van een uno dan snap je gelijk dat er een USB mist.
stap over op een NANO, die is klein ,maar daar zit wel alles op.
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Arduino hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten