Atmel Ice -> Arduino stuk

Hardware geleverd door Arduino
Berichten: 5
Geregistreerd: 12 Aug 2018, 22:06

Atmel Ice -> Arduino stuk

Berichtdoor IvoD » 22 Aug 2018, 15:45

Hallo iedereen, misschien weet iemand van jullie raad...

Ik ben een absolute beginner met Arduino, heb me enkele bordjes aangeschaft en een Atmel Ice omdat het me interessant leek om te debuggen en te kijken wat er allemaal in de verschillende registers gebeurd. Maar het lijkt alsof de bordjes stuk gaan wanneer ik de Ice aansluit. De verbinding lijkt me ok, want ik kan via de Ice de gegevens van de controller uitlezen. Maar dan, ik weet niet precies wanneer het gebeurd, lijkt het alsof de arduino "hangt", niets helpt dan nog, ik kan ook geen sketch meer uploaden, maar via de Arduino IDE kan ik nog wel het serienr uitlezen.

Ondertussen heb ik al geprobeerd de bootloader ter herladen, maar ook dat wil niet meer lukken.

1 Mega en 1 Uno zijn al naar de eeuwige jachtvelden vertrokken, dus hoop ik op een beetje advies alvorens een volgende poging te ondernemen :)

Alvast bedankt,
IvoD

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 188
Geregistreerd: 03 Sep 2013, 10:03
Woonplaats: Katwijk ZH

Re: Atmel Ice -> Arduino stuk

Berichtdoor baco1978 » 22 Aug 2018, 16:28

Je kan ze ook niet meer (her)programmeren op de normale manier

met de Arduino IDE en aangesloten via de USB poort?
Met vriendelijke groet Arjan

Berichten: 5
Geregistreerd: 12 Aug 2018, 22:06

Re: Atmel Ice -> Arduino stuk

Berichtdoor IvoD » 22 Aug 2018, 21:55

Nee, schets uploaden met de Arduino IDE lukt ook niet meer, dan krijg ik dit:

Using Programmer : arduino
Overriding Baud Rate : 115200
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xe8

Boardinfo opvragen via deze weg lukt nog wel...

Gebruikers-avatar
Berichten: 188
Geregistreerd: 03 Sep 2013, 10:03
Woonplaats: Katwijk ZH

Re: Atmel Ice -> Arduino stuk

Berichtdoor baco1978 » 22 Aug 2018, 23:14

waarschijnlijk ontbreekt dan gewoon de bootloader.

met een standaard icsp programmer kan je dit weer fixen
Met vriendelijke groet Arjan

Gebruikers-avatar
Berichten: 4892
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Atmel Ice -> Arduino stuk

Berichtdoor nicoverduin » 22 Aug 2018, 23:37

Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 5
Geregistreerd: 12 Aug 2018, 22:06

Re: Atmel Ice -> Arduino stuk

Berichtdoor IvoD » 22 Aug 2018, 23:55

Dankjewel Nicoverduin,

Met dat brugje in de reset had ik rekening gehouden. Morgen lees ik het artikel in detail, hopelijk ligt daar ergens de oplossing in verborgen.

Ivo

Terug naar Arduino hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten