6v uitschakelen

Hardware geleverd door Arduino
Berichten: 22
Geregistreerd: 14 Mei 2019, 10:53

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor Tint30 » 23 Jun 2019, 22:21

beste mede forum leden,
weet iemand welke code er moet staan achter:


if(ps2x.ButtonPressed(PSB_CIRCLE)) //will be TRUE if button was JUST pressed
Serial.println("Circle just pressed");
//Wat moet hier staan wil ik een bepaalde pin aansturen als ik op de circle druk?
if(ps2x.NewButtonState(PSB_CROSS)) //will be TRUE if button was JUST pressed OR released
Serial.println("X just changed");
if(ps2x.ButtonReleased(PSB_SQUARE)) //will be TRUE if button was JUST released
Serial.println("Square just released");

if(ps2x.Button(PSB_L1) || ps2x.Button(PSB_R1)) { //print stick values if either is TRUE
Serial.print("Stick Values:");
Serial.print(ps2x.Analog(PSS_LY), DEC); //Left stick, Y axis. Other options: LX, RY, RX
Serial.print(",");
Serial.print(ps2x.Analog(PSS_LX), DEC);
Serial.print(",");
Serial.print(ps2x.Analog(PSS_RY), DEC);
Serial.print(",");
Serial.println(ps2x.Analog(PSS_RX), DEC);
}
}
delay(50);
}

Ik wil dus als ik op de PS2 controller op een knop druk, in dit geval dus de rode cirkel dat er een stroompje van 5V Uitgestuurd word naar een bepaalde PIN.

Bedankt alvast voor het meedenken,
Gr Tim

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 79
Geregistreerd: 01 Okt 2015, 11:54
Woonplaats: Castricum

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor FonzieBonzo » 24 Jun 2019, 14:23

cpp code
#define BEPAALDE_PIN 4

void setup()
{
pinMode(BEPAALDE_PIN, OUTPUT);
}


void loop()
{


if (ps2x.ButtonPressed(PSB_CIRCLE))
{
Serial.println("Circle just pressed");
digitalWrite(BEPAALDE_PIN, HIGH);
}
............


Vergeet niet dat als er na je F statement meerder dingen uitgevoerd moeten worden dat je deze tussen {} zet

Gr,
Fonzie

Berichten: 22
Geregistreerd: 14 Mei 2019, 10:53

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor Tint30 » 24 Jun 2019, 19:27

Beste Fonzie,

Allereerst hartelijk dank voor je moeite en reactie.

Stukje bij beetje komen we er, de leds op mijn 16 kanaals relais board reageren, alleen de relais klikken niet om, ook reageert het ledje dat bij het relais hoort op elke toets van de controller, ziet er wel comisch uit trouwens :P
Moet ik misschien nog ergens een voltage instellen in de programmer?
als ik gewoon een willekeurige pin op aan/uit zet gaan de relais wel mee, dus de aansluitingen lijken me goed te zitten.

Mvg Tim

Berichten: 22
Geregistreerd: 14 Mei 2019, 10:53

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor Tint30 » 25 Jun 2019, 00:30

Beste Fonzie

Ik zie denk ik wat er fout gaat, als ik nu 1x op het rondje druk komt er 5v op pin 4 maar hij laat deze dan niet meer automatisch los, moet ik daarvoor ook weer een aparte code ingeven?

Mvg Tim Janssen

Berichten: 22
Geregistreerd: 14 Mei 2019, 10:53

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor Tint30 » 25 Jun 2019, 00:52

Wat ik zojuist ook merk is dat mijn relais kaart juist 0V wil hebben als ik hem namelijk op een 5V aansluit doet ie niets, sluit ik hem op een 0V aan reageert hij wel

Gebruikers-avatar
Berichten: 79
Geregistreerd: 01 Okt 2015, 11:54
Woonplaats: Castricum

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor FonzieBonzo » 25 Jun 2019, 08:14

Dan zou je LOW bij de buttonpressed moeten zetten ipv HIGH


De code zorgt idd alleen dat het aan gaat, wil je dat deze ook uit gaan dan zou je hier ook code voor moeten schrijven.
Met dan de vraag moet het relay weer uit als je de toets loslaat of is het klik aan / klik uit

Gr,
Fonzie

Berichten: 22
Geregistreerd: 14 Mei 2019, 10:53

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor Tint30 » 25 Jun 2019, 08:44

Het moet dan inderdaad weer uit als je de toets loslaat.

Gebruikers-avatar
Berichten: 79
Geregistreerd: 01 Okt 2015, 11:54
Woonplaats: Castricum

Re: 6v uitschakelen

Berichtdoor FonzieBonzo » 25 Jun 2019, 09:48

Dan zou je de IF statement kunnen uitbreiden met ELSE


Zie hiervoor https://oscarromero-arduino.weebly.com/programmeren.html punt 6

Vorige

Terug naar Arduino hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast