ESP output koppelen aan input als interrupt???

Hardware / electronica onderwerpen
Gebruikers-avatar
Berichten: 179
Geregistreerd: 22 Jan 2013, 16:40

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor zuid » 09 Mrt 2020, 09:59

Hierbij een voorbeeld van een analoge read gecombineert met een webserver
https://arduino-esp8266.readthedocs.io/en/latest/esp8266wifi/server-examples.html


m.v.g. Nico

Advertisement

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 09 Mrt 2020, 11:10

Hallo Zuid, Nico,

Hartelijk dank voor je reactie.
Duidelijk dat je geen analog gebruikt.
Mijn overweging om via de LED te werken is dat ik huiverig ben om fysiek via P1 uit te lezen. Soms niet echt handig met electronica.
Voor zover ik nu ben gaat alles ok.
Wel twee esp8266 dit heeft als reden dat ik een Panasonic lightsensor gebruik die als enige de LED feilloos uitleest. type AMS302 NaPiCa. Op een ESP8266 hier ontvang ik de LED puls en geeft dit uit via een io poort.
Deze io poort lees ik in op de tweede ESP8266 en word verwerkt als een interrupt. Dan middels de timers de lengte van de tussentijd van de pulsen berekenen en dan heb je de watt,s.
Mijn idee is het geheel op een esp8266 te realiseren.
Sluit ik de lightsensor aan op de ESP8266 en tevens alle software en berekeningen en netwerk afhandeling dan werkt het niet meer.
Werkt niet meer is duidelijk maar de oorzaak is verre van duidelijk.
Jou voorbeeld werkt kenneijk wel en dat ga ik proberen.
Tevens blijf ik wel met de vraag zitten waarom werkt mijn opzet niet.
Bigred zoekt het in de io gebruik daar ga ik dieper in spitten.

Met vriendelijke groet,
ilioSS

ps. als ik een listing wil bijvoegen hoe werkt dat?

Berichten: 3169
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor shooter » 09 Mrt 2020, 11:31

als je ingelogd bent krijg je onderaan vanzelf uitgebreid of een gewone reactie dan kun je dus je code als bijlage erbij zetten, maar ook opnemen tussen code tags code2 = cpp.
en erbij zetten wat er dan fout gaat, ipv werkt niet.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 09 Mrt 2020, 22:58

Hallo all,
Na vandaag weer proberen met een esp8266 boardje en het werkt.
Mijn ervari g tot nu toe is, dat het systeem erg gevoelig is mbt sintax HTML en aanverwante files die naar ce esp8266 gaan.
Nu ben ik voor vandaag klaar ermee.
Morgen verder dan zal ik ter verduidelijking de listing bijvoegen.
Blijven mijn vraag open vwb io terugkoppelen.
Dat zal ik uittesten.
Groet ilioSS

Ps erg leerzaam al met al

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 14 Mrt 2020, 10:37

Hallo,

Na uitgebreid testen blijkt het terug koppelen van een output naar een input als interrupt niet te werken. Ook niet op een arduino uno boardje.
Deze vraag is beantwoord.
Blijft over het euvel van uitvallen van de communicatie tussen de browser en de server bij gebruik van het analog inlezen van de sensor op een boardje.
Rond kijkend op internet blijkt dat timing tussen de server en de aanvragen de browser kritisch is mbt de beschikbaarheid van de server.
Als de server druk is met als maar de analoge input uitlezen kunnen er communicatie problemen ontstaan.

Mijn browser geeft twee meldingen 1) "Kan deze pagina niet bereiken" 192.168.2.4/index.html
2) "Er word gewacht op een....." communicatie onderbroken.

Hier ga ik verder in duiken.
Bijgesloten mijn listing van de werkende script maar uitvallende commuinicatie door het gebruik van de analogread op een esp8266 board.

Met vriendelijke groet,
ilioSS

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 14 Mrt 2020, 10:41

Hallo,

Lastig om mijn listing erbij te krijgen dat zegt wel iets over mij denk ik.
Ik zal het nogmaals proberen.

Met vriendelijke groet,
ilioSS

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 01 Apr 2020, 16:32

Jammer lukt mij niet.
Graag een helpende hand/idee.

Gebruikers-avatar
Berichten: 179
Geregistreerd: 22 Jan 2013, 16:40

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor zuid » 03 Apr 2020, 08:57

Ik neem even aan dat het toevoegen van de code niet lukt.
Als je een reactie plaatst vind je onder het vak waar je de reactie intoetst een link met de tekst Bijlage toevoegen
Heb je die gevonden?

Een andere mogelijkheid is zoals shooter al aangaf de code toe te voegen aan de reactie tekst.
Klik daarvoor op het knopje Code Dat knopje vind je boven het intoets vak.
Kopieer je code zoals shooter aan gaf tussen de twee tags,

m.v.g.
Nico

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 18 Jun 2020, 19:49

Hallo Nico,
Hartelijk dank voor je reactie.
Een beetje laat maar toch.
In voorkomende gevallen zal het mij helpen.
Met vriendelijke groet,
ilioSS

Berichten: 78
Geregistreerd: 03 Okt 2014, 17:16

Re: ESP output koppelen aan input als interrupt???

Berichtdoor ilioSS » 13 Jul 2020, 21:54

Hallo Nico,
Het is al een tijdje geleden.
Na toch wat uitproberen blijkt de analoge ingang op dezelfde ESP8266 gebruikt te kunnen worden. M.a.w.
Ik kan de interrupt gebruiken. Dus alles met een ESP.
Anders dan bij jou wil ik niet fysiek middels de P1 POORT VERBONDENZIJN. IK LEES DE KNIPPERENDE led.

Nu nog op de meester uitproberen in het echte. Op de testbank lijkt het te werken.
Met vriendelijke groet,

ilioSS

Ps. Interrupt niet van een gpio was de bottleneck.

Vorige

Terug naar ESP Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast