interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Software vragen voor ESP chip familie
Berichten: 7
Geregistreerd: 11 Okt 2017, 17:51

interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor paai » 11 Okt 2017, 18:05

hallo,
ik heb een wemos d1r2 en wil een interrupt gebruiken op pin D5. Dat is een contactsensor voor botsingen.
Het vervelende is dat hij random schijnt te werken. De "doe iets nuttigs" regels worden echter soms wel en soms niet geactiveerd.
Het blauwe ledje op het board knippert wel als de sensor wordt geactiveerd, maar de "doe iets nuttigs" regels worden soms wel en soms niet uitgevoerd.
Overigens, andere pin, D6 bijvoorbeeld, maakt niet veel uit.

Bij voorbaat dank :-)


#define CONTACTSENSOR D5
volatile int buttonState = 0; // variable for reading the pushbutton status
...
in setup:

pinMode( CONTACTSENSOR, INPUT); //voorste kontaktsensor
attachInterrupt(digitalPinToInterrupt(CONTACTSENSOR), bumper, CHANGE);
...


// the interrupt handler
void bumper( void )
{
buttonState=1;
}

...

if (buttonstate) {doe iets nuttigs}
buttonstate=0;

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4877
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor nicoverduin » 11 Okt 2017, 20:10

En hoe heb je die contact sensor bedraad?
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 255
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor Gij Kieken » 11 Okt 2017, 20:22

En wat als je van CHANGE--> RISING maakt of FALING

Gebruikers-avatar
Berichten: 4877
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor nicoverduin » 11 Okt 2017, 21:23

Ik denk dat ie gewoon zweeft...
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 255
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor Gij Kieken » 11 Okt 2017, 21:31

Zou best kunnen

Heb eens snel ge-googled ziet er nog een pittig bordje uit.

Berichten: 7
Geregistreerd: 11 Okt 2017, 17:51

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor paai » 11 Okt 2017, 21:33

nicoverduin schreef:Ik denk dat ie gewoon zweeft...


(Ik heb wat problemen met dit forum; een eerder antwoord van mij op jou is verdwenen)

Mijn project is hier te vinden, misschien beantwoordt dat je eerdere vraag over de bedrading: http://paijmans.net/Dirtdevil/dirtdevil.html
Ik heb dus weinig invloed op / kijk op de bestaande bedrading.

De interrupt heeft een dag goed gewerkt, dat is het frustrerende.

Een alternatief voor de interrupt routine was een vertraging inbouwen, maar nada.

// the interrupt handler
void bumper( void )
{
int m;
m=millis() + 400;
while (m>millis());
buttonState=1;
}

Berichten: 7
Geregistreerd: 11 Okt 2017, 17:51

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor paai » 11 Okt 2017, 21:35

Gij Kieken schreef:En wat als je van CHANGE--> RISING maakt of FALING


Uiteraard geprobeerd. Met variaties op

pinMode( CONTACTSENSORS, INPUT); OUTPUT, INPUT_PULLUP

Gebruikers-avatar
Berichten: 255
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor Gij Kieken » 11 Okt 2017, 21:49

Dan zal je serialPrints of iets dergelijks moeten inbouwen om te zien waar het fout gaat.
Maar zoals Nico al stelde gammele bedrading of sensor stuk of Batt.
Laatst gewijzigd door Gij Kieken op 11 Okt 2017, 21:53, in totaal 1 keer gewijzigd.

Gebruikers-avatar
Berichten: 1793
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor Koepel » 11 Okt 2017, 21:51

Die link naar het project maakt het nog niet duidelijk genoeg.
Dat het een dag werkte, komt misschien omdat de accu nog voller was, het kan ook puur toeval zijn. Als je op de grens zit van wat gedetecteerd kan worden dan is veel van invloed.

Is er een pullup weerstand nodig.
Heb je misschien een led aan het signaal hangen waardoor het signaal te laag wordt ?
Alles is mogelijk. We hebben veel te weinig gegevens.

De juiste oplossing is om het signaal te meten met een storage scope. Het is misschien te laag in voltage.

Gebruikers-avatar
Berichten: 4877
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: interrupt op wemos d1r1 werkt niet goed

Berichtdoor nicoverduin » 11 Okt 2017, 23:20

Het is erg vaag allemaal....
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Volgende

Terug naar ESP Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast