ESP8266 werkt wel/niet

Software vragen voor ESP chip familie
Gebruikers-avatar
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 Mei 2013, 19:30
Woonplaats: Twello

ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor Timpje » 19 Dec 2014, 00:02

Hallo allemaal,
Vandaag mijn ESP8266 van ebay binnen gekregen maar na 5 uur er aan gezeten te hebben lukt het toch nog niet heel veel :x.
Het lukt wel om met de hand 1 voor 1 "AT+" commando's in te vullen via de arduino IDE en serial monitor. Bij AT+RST (reset) gaat er 1x een blauw lampje knipperen, daarna volgt een reboot en 2x knipperen voor klaar en de tekst ready komt in beeld. De baudrate bij dit alles is 9600.

Wanneer ik in mijn programma dit laat uitvoeren:
Code: Alles selecteren
 void setup()
   {
     // Open serial communications and wait for port to open:
     Serial.begin(9600);
     Serial.setTimeout(5000);
     dbgSerial.begin(9600); //can't be faster than 19200 for softserial
     dbgSerial.println("ESP8266 Demo");
     //test if the module is ready
     Serial.print("AT+RST");
     delay(1000);
     if(Serial.find("ready"))
       {
         dbgSerial.println("Module is ready");
       }
       else
       {
         dbgSerial.println("Module have no response.");
         while(1);
       }


Heb een stuk weggelaten want hiervoor bij komt het programma al niet. Krijg ik de melding dan de module niet reageerd, dus hij heeft ready niet gevonden, ook heeft de blauwe led niet 1x geknipperd en al helemaal niet 2x van het opnieuw opgestart zijn.
Ik had gelezen dat de firmware van ai thinker versie 0.9.2.4 (die ik achteraf blijk te hebben :o ) niet zo goed is.

Weet iemand waar het probleem kan liggen? zit dat in de firmware van de module of zie ik iets over het hoofd?
Arduino Uno, duemilanove & wat losse Atmega 328 :)

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4861
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor nicoverduin » 19 Dec 2014, 08:37

Heb je in de eerste situatie een losse kabel gebruikt?
Redenen dat het niet werkt kunnen zijn:
- CH_PD niet aan de 3.3V
- Rx/Tx verkeerd om aangesloten
- 3.3V van de Arduino red het niet
De firmware van ai thinker zou ik er gauw afgooien en gewoon op 0.9.2 of 0.9.3 gaan zitten.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 Mei 2013, 19:30
Woonplaats: Twello

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor Timpje » 19 Dec 2014, 12:13

Bedankt voor je antwoord.
Ik ga kijken of ik er een andere firmware op kan krijgen.

In de eerste situatie gebruik ik een 2e arduino met de blink scetch als serieel tussen ESP8266 en de pc.
CH_PD is aan de 3.3V aangesloten, de 3,3v komt van een LM317 met wat condensatoren aan de 3,3v kant. Misschien dat hier iets fout gaat, heb (nog) geen scope om dit te kunnen controleren..
Rx/Tx meerdere malen omgedraait.
Arduino Uno, duemilanove & wat losse Atmega 328 :)

Gebruikers-avatar
Berichten: 4861
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor nicoverduin » 19 Dec 2014, 13:34

Tja een LM317 haalt de stroom met gemak. Dus die zal het niet zijn.
Punt is dat ik vrijwel nooit meer met de ESP8266 icm Arduino werk. Ik programmeer nu direct op de ESP8266. Met 250kb voor je eigen programma red je gemakkelijk.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 Mei 2013, 19:30
Woonplaats: Twello

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor Timpje » 19 Dec 2014, 17:18

Bij een poging om de firmware te veranderen loop ik tegen een dingetje aan.
Heb de stappen van deze pagina gebruik/gedaan, echter geeft eclipse nu een fout melding.
16:02:59 **** Build of configuration Default for project at_v0.20_on_SDKv0.9.3 ****
mingw32-make.exe -f C:/Espressif/examples/at_v0.20_on_SDKv0.9.3/Makefile flash
c:\Espressif\utils\esptool.exe -p COM10 write_flash 0x00000 firmware/0x00000.bin 0x40000 firmware/0x40000.bin
Entering bootloader...
Connecting...
Traceback (most recent call last):
File "esptool.py", line 419, in <module>
File "esptool.py", line 152, in connect
Exception: Failed to connect
C:/Espressif/examples/at_v0.20_on_SDKv0.9.3/Makefile:142: recipe for target 'flash' failed
mingw32-make.exe: *** [flash] Error 255

16:03:01 Build Finished (took 2s.7ms)



Heb er voor vandaag wel weer genoeg van gehad, maandag maar weer even verder kijken. Kan dit liggen aan mijn rs232 connectie naar de esp8266?
Heb de compoort wel al op de goede gezet.
Arduino Uno, duemilanove & wat losse Atmega 328 :)

Gebruikers-avatar
Berichten: 4861
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor nicoverduin » 19 Dec 2014, 17:30

Ik had een vergelijkbaar probleem en heb het mezelf gemakkelijk gemaakt..... ik gebruik Nodemcu Firmware Programmer.
Overigens moet je GPIO0 wel eerst aan GND hangen voordat je de stroom toevoegt. Dat zou de oorzaak kunnen zijn
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 Mei 2013, 19:30
Woonplaats: Twello

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor Timpje » 19 Dec 2014, 17:39

Oke, bedankt voor de reactie :D
Ik ga dat van die GPIO0 proberen en mocht dat niet lukken dan eens kijken naar Nodemcu Firmware Programmer.
Arduino Uno, duemilanove & wat losse Atmega 328 :)

Gebruikers-avatar
Berichten: 4861
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor nicoverduin » 23 Dec 2014, 10:22

en? Gelukt?
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 21
Geregistreerd: 17 Mei 2013, 19:30
Woonplaats: Twello

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor Timpje » 27 Dec 2014, 15:35

De firmware updaten is me nog niet gelukt, heb iets fout zitten in de comkabel naar de module.
Waar ik wel achter ben gekomen is het volgende:
Wanneer ik via de arduino IDE met de module praat zitten de draden op de TX/RX van de arduino, wanneer ik de arduino programmeer en het programma laat draaien moet ik ineens de TX/RX draden van de module naar de arduino omdraaien :o. Heb er niet heel veel tijd meer aan besteed i.v.m de feestdagen en ga nog op vakantie dus duurt even voor ik mijn voortgang kan delen.
Arduino Uno, duemilanove & wat losse Atmega 328 :)

Gebruikers-avatar
Berichten: 4861
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: ESP8266 werkt wel/niet

Berichtdoor nicoverduin » 27 Dec 2014, 15:46

Als je de module programmeert moet je de Arduino gewoon loskoppelen. 't is niet een kwestie van omschakelen... maar 2 bijtenden com draatjes. de een wil LAAG, maar de ander houdt hem HOOG etc.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Terug naar ESP Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast