foutmelding import

Berichten: 13
Geregistreerd: 19 Mei 2016, 23:24

foutmelding import

Berichtdoor toku » 30 Nov 2016, 11:03

hey

ik heb een stukje python code executable gemaakt maar als ik hem run met ./light.py krijg ik deze fout melding : line 1 + 2 import command not found line 4 syntax error near unexpect token iemand een idee waar dit aan kan liggen ?

python code
import smbus
import time
# for RPI version 1, use “bus = smbus.SMBus(0)”
bus = smbus.SMBus(1)

# This is the address we setup in the Arduino Program
address = 0x04

def writeNumber(value):
bus.write_byte(address, value)
# bus.write_byte_data(address, 0, value)
return -1

def readNumber():
number = bus.read_byte(address)
# number = bus.read_byte_data(address, 1)
return number

while True:
var = input(“Enter 1 – 9: “)
if not var:
continue

writeNumber(var)
print “RPI: Hi Arduino, I sent you “, var
# sleep one second
time.sleep(1)

number = readNumber()
print “Arduino: Hey RPI, I received a digit “, number
print

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4381
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: foutmelding import

Berichtdoor nicoverduin » 30 Nov 2016, 12:53

Hij kent beide import libs niet dus kan ie ze ook niet binnen halen
Regel 4 is het gevolg van regel 1.

zie: https://pypi.python.org/pypi/smbus-cffi/0.5.1
en : https://pypi.python.org/pypi/RPi.GPIO
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 106
Geregistreerd: 15 Dec 2012, 21:02
Woonplaats: Delfzijl

Re: foutmelding import

Berichtdoor FPCUser » 30 Nov 2016, 15:11

Als het gelukt is met het importeren van de module's (python 2.x ?, python 3.x?), vergeet dan niet om I2C aan te zetten:

in terminal: sudo raspi-config
optie 7 advanced options
A7 I2C enable/disable automatic loading

In je programma zie ik geen enkele keer dat er ingesprongen is na een def of while
Python maak voor blokstatements gebruik van inspringen i.p.v. {}.
Dus na een dubbele punt : inspringen.

Maar het kan ook zijn dat de code op het forum verminkt is nanuurlijk.

Gebruikers-avatar
Berichten: 4381
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: foutmelding import

Berichtdoor nicoverduin » 30 Nov 2016, 15:29

FPCUser schreef:
Maar het kan ook zijn dat de code op het forum verminkt is nanuurlijk.
Nope .....
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 13
Geregistreerd: 19 Mei 2016, 23:24

Re: foutmelding import

Berichtdoor toku » 02 Dec 2016, 21:25

ik weet al wat er fout was bleek een .sh script te zijn en geen .py daarom herkende die de modules niet denk ik

Gebruikers-avatar
Berichten: 4381
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: foutmelding import

Berichtdoor nicoverduin » 02 Dec 2016, 21:27

toku schreef:ik weet al wat er fout was bleek een .sh script te zijn en geen .py daarom herkende die de modules niet denk ik
lekker zorgvuldig..... :evil:
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Terug naar Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast