foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Projecten die niet passen in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 8
Geregistreerd: 07 Feb 2017, 18:47

foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Bert-V » 10 Aug 2017, 17:00

Hoi,

Ik ben bezig met maken van een brandmeldsysteem en wil daarvoor een gas- en een vlamsensor tot één project samenvoegen.
Als ik de gas- en vlamprojecten apart maak werken ze naar behoren.
Het lijkt mij dat ik ze gewoon samen kan voegen door de void van de vlamsensor bij de void van de gassensor te copieëren?
Als ik daarna probeer uploaden, krijg ik de melding: " exit status 1 'isFlame' was not declared in this scope "

Ik heb al diverse dingen proberen te veranderen maar zie inmiddels door de bomen het bos niet meer.

Wie weet of ziet wat ik verkeerd doe of over het hoofd zie?

De samen te voegen projecten komen van:

https://create.arduino.cc/projecthub/Ar ... sor-79c54a
https://www.pcboard.ca/flame-sensor-module

onderstaand mijn geprobeerde "Upload"

/*******

/*******

All the resources for this project:
https://www.hackster.io/Aritro

*******/

int redLed = 12;
int greenLed = 11;
int buzzer = 10;
int smokeA0 = A5;
// Your threshold value
int sensorThres = 400;

void setup() {
pinMode(redLed, OUTPUT);
pinMode(greenLed, OUTPUT);
pinMode(buzzer, OUTPUT);
pinMode(smokeA0, INPUT);
Serial.begin(9600);
}

void loop() {
int analogSensor = analogRead(smokeA0);

Serial.print("Pin A0: ");
Serial.println(analogSensor);
// Checks if it has reached the threshold value
if (analogSensor > sensorThres)
{
digitalWrite(redLed, HIGH);
digitalWrite(greenLed, LOW);
tone(buzzer, 1000, 200);
}
else
{
digitalWrite(redLed, LOW);
digitalWrite(greenLed, HIGH);
noTone(buzzer);
}
delay(100);

{
isFlame = digitalRead(isFlamePin);
if (isFlame== LOW)
{
Serial.println("FLAME, FLAME, FLAME");
digitalWrite(LED, HIGH);
}
else
{
Serial.println("no flame");
digitalWrite(LED, LOW);
}
}
}


Groet en alvast bedankt,
Bert

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 255
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Gij Kieken » 10 Aug 2017, 17:45

Hi, Bert-V
In de declaraties b.v. dit bijvoegen,
boolean isFlame = LOW;

Berichten: 8
Geregistreerd: 07 Feb 2017, 18:47

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Bert-V » 10 Aug 2017, 18:22

Gij Kieken schreef:Hi, Bert-V
In de declaraties b.v. dit bijvoegen,
boolean isFlame = LOW;


Op welke plaats of tussen welk stuk zou ik dat precies moeten doen?
Ik heb het zojuist geprobeerd maar helaas zonder het gewenste resultaat.

Gebruikers-avatar
Berichten: 255
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Gij Kieken » 10 Aug 2017, 22:41

Bijvoorbeeld onder int smokeA0 = A5;

Gebruikers-avatar
Berichten: 255
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Gij Kieken » 11 Aug 2017, 00:38

Gij Kieken schreef:Bijvoorbeeld onder int smokeA0 = A5;



int LED = 13; // Use the onboard Uno LED
int isFlamePin = 7; // This is our input pin
int isFlame = HIGH; // HIGH MEANS NO FLAME

void setup() {
pinMode(LED, OUTPUT);
pinMode(isFlamePin, INPUT);
Serial.begin(9600);

}

je heb een heel stukje code niet mee gecopieerd en geplakt

Gebruikers-avatar
Berichten: 100
Geregistreerd: 23 Dec 2011, 00:11
Woonplaats: Enschede

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor bigred » 11 Aug 2017, 09:56

Ik wil je sterk afraden om dit soort projecten zelf te maken behalve als het echt voor een experiment is.
De Arduino is een leuk device maar zeer zeker niet geschikt als brand meld installatie (denk hierbij vooral aan maximale werk omstandigheden zoals temperatuur).
Daarbij ben je nog lang niet op het niveau om dit soort dingen veilig te bouwen als je deze simpele foutmeldingen van de Arduino IDE niet kunt oplossen.
Begin AUB met eenvoudige projectjes die niet bedrijfskritisch zijn probeer daar zo veel mogelijk van te leren en laat je leven niet afhangen van de software die je schrijft.

Ik denk dat je ongeveer dit probeert te doen (geen garanties :-))
Code: Alles selecteren
int redLed = 12;
int greenLed = 11;
int buzzer = 10;
int isFlamePin= 7;
int smokeA0 = A5;
// Your threshold value
int sensorThres = 400;

void setup() {
  pinMode(redLed, OUTPUT);
  pinMode(greenLed, OUTPUT);
  pinMode(buzzer, OUTPUT);
  pinMode(smokeA0, INPUT);
  pinMode(isFlamePin, INPUT);
  Serial.begin(9600);
}

void loop() {
  int analogSensor = analogRead(smokeA0);
  Serial.print("Pin A0: ");
  Serial.println(analogSensor);
  // Checks if it has reached the threshold value
  if (analogSensor > sensorThres) {
    digitalWrite(redLed, HIGH);
    digitalWrite(greenLed, LOW);
    tone(buzzer, 1000, 200);
  }
  else {
    digitalWrite(redLed, LOW);
    digitalWrite(greenLed, HIGH);
    noTone(buzzer);
  }
  int isFlame = digitalRead(isFlamePin);
  if (isFlame== LOW) {
    Serial.println("FLAME, FLAME, FLAME");
    digitalWrite(redLed, HIGH);
    digitalWrite(greenLed, LOW);
    tone(buzzer, 1000, 200);
  }
  else {
    Serial.println("no flame");
    digitalWrite(redLed, LOW);
    digitalWrite(greenLed, HIGH);
  }
}

Berichten: 8
Geregistreerd: 07 Feb 2017, 18:47

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Bert-V » 11 Aug 2017, 12:04

bigred schreef:Ik wil je sterk afraden om dit soort projecten zelf te maken behalve als het echt voor een experiment is.
De Arduino is een leuk device maar zeer zeker niet geschikt als brand meld installatie (denk hierbij vooral aan maximale werk omstandigheden zoals temperatuur).
Daarbij ben je nog lang niet op het niveau om dit soort dingen veilig te bouwen als je deze simpele foutmeldingen van de Arduino IDE niet kunt oplossen.
Begin AUB met eenvoudige projectjes die niet bedrijfskritisch zijn probeer daar zo veel mogelijk van te leren en laat je leven niet afhangen van de software die je schrijft.

Ik denk dat je ongeveer dit probeert te doen (geen garanties :-))
Code: Alles selecteren
int redLed = 12;
int greenLed = 11;
int buzzer = 10;
int isFlamePin= 7;
int smokeA0 = A5;
// Your threshold value
int sensorThres = 400;

void setup() {
  pinMode(redLed, OUTPUT);
  pinMode(greenLed, OUTPUT);
  pinMode(buzzer, OUTPUT);
  pinMode(smokeA0, INPUT);
  pinMode(isFlamePin, INPUT);
  Serial.begin(9600);
}

void loop() {
  int analogSensor = analogRead(smokeA0);
  Serial.print("Pin A0: ");
  Serial.println(analogSensor);
  // Checks if it has reached the threshold value
  if (analogSensor > sensorThres) {
    digitalWrite(redLed, HIGH);
    digitalWrite(greenLed, LOW);
    tone(buzzer, 1000, 200);
  }
  else {
    digitalWrite(redLed, LOW);
    digitalWrite(greenLed, HIGH);
    noTone(buzzer);
  }
  int isFlame = digitalRead(isFlamePin);
  if (isFlame== LOW) {
    Serial.println("FLAME, FLAME, FLAME");
    digitalWrite(redLed, HIGH);
    digitalWrite(greenLed, LOW);
    tone(buzzer, 1000, 200);
  }
  else {
    Serial.println("no flame");
    digitalWrite(redLed, LOW);
    digitalWrite(greenLed, HIGH);
  }
}


Bigred bedankt voor deze reactie.
Met veel dingen heb je gelijk.
Ik heb vóór en na de aanschaf (ongeveer een jaar geleden) van mijn Arduino experimenteer setje het nodige gelezen, op Youtube filmpjes en lesjes bekeken, daarna even niet zoveel mee gedaan en naar nu blijkt weer een aantal dingen daarvan vergeten.
Ik had dus voordat ik hier mijn vraag stelde beter eerst eens terug naar die info kunnen gaan, maar ik dacht dit even zo in de praktijk uit te proberen en vlug op te lossen.
Het systeempje wat ik wil maken is niet bedoeld om mijn huis en /of mijn leven mee te gaan beveiligen maar puur als een experimentele toepassing bij een andere hobby van mij.
Dat betreft een zelfgebouwde (RC) stoomsloepje welke gestookt wordt op Butaangas.
Nu leek het me gewoon leuk om als experimenteel extraatje er ook een gassensor in te bouwen.
Dit heb ik gedaan en werkt ook naar behoren.
Na dit kreeg ik het idee om daarbij ook nog een vlamsensor in te bouwen.
De vlamsensor zou ik kunnen of willen gebruiken om aan te geven dat de brander onder de ketel aan is.
Vanwege de beperkte ruimte alles liefst zo compact mogelijk en uit het zichtveld.

Ik heb zojuist jouw code geprobeerd en deze werkt!
Niet helemaal exact zoals ik zou willen maar daar ga ik - door eerst nog eens terug naar de basis te gaan - zelf mee aan de gang.

Gebruikers-avatar
Berichten: 100
Geregistreerd: 23 Dec 2011, 00:11
Woonplaats: Enschede

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor bigred » 17 Aug 2017, 23:52

Hele mooie toepassing waar ik natuurlijk nooit opgekomen was.
Veel succes met de code en mochten er nog vragen zijn dan lezen we ze hier wel.

Berichten: 8
Geregistreerd: 07 Feb 2017, 18:47

Re: foutmelding bij samenvoegen van gas- en vlamsensor

Berichtdoor Bert-V » 20 Aug 2017, 13:43

bigred schreef:Hele mooie toepassing waar ik natuurlijk nooit opgekomen was.
Veel succes met de code en mochten er nog vragen zijn dan lezen we ze hier wel.


Dank je en nee mijn toepassing is niet zo direct voor de hand liggend.
De meeste mensen in het kleine wereldje van stoomtechniek werken - als ze al elektronische beveiligingen e.d. aan hun installatie toe willen voegen - met PIC.
Ik probeer die technologie in een aantal bouwverslagen op het modelbouwforum wel te volgen en te snappen maar dat gaat mij voor eigen toepassing toch een beetje te ver.

Met de door jou geschreven code kon ik mijn fout(en) ook makkelijker vinden en snappen.
Inmiddels heb ik deze (jouw) code ook naar mijn persoonlijke wensen aan kunnen passen.
Misschien dat ik e.e.a. hier later nog eens via een foto of linkje kan laten zien.

Terug naar Overige projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast