Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Projecten die niet passen in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 2286
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor shooter » 29 Jun 2016, 20:07

en het is lekker goedkoop, maar deze mosfet gaat niet aan bij 3.3 Volt, mi is 2 V maar max is 4 Volt, en bij deze stromen zal het niet gaan.
dus lekker die transistor gebruiken.
paul deelen
shooter@home.nl

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4658
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor nicoverduin » 29 Jun 2016, 21:17

iets duurder maar wel degelijk (wel een beetje over de top) http://www.aliexpress.com/item/3V-5V-Lo ... .37.a8TDxp
Docent Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 2286
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor shooter » 30 Jun 2016, 07:58

ja dat kan wel, maar dan is een simpele transistor toch goedkoper, want hier zit een optocoupler op. Over de keuze welke transistor kun je dan nog wel een uurtje discussieren, (ik pak meestal de voorste in de bak)
paul deelen
shooter@home.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 4658
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor nicoverduin » 30 Jun 2016, 10:49

Tuurlijk kunnen de meeste torren... Maar die moeten ergens op gemonteerd worden.... printje nodig.... moet netjes aangesloten worden.... of je koopt gewoon iets kant en klaar...TS maakt niet de indruk echt te zitten wachten op een freubel project.
Docent Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 40
Geregistreerd: 19 Mei 2016, 15:37

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor cuhka » 30 Jun 2016, 11:50

Een beetje freubelen is wel leuk, maar een soldeerheld ben ik niet. Zo heb ik bijvoorbeeld niet de vaardigheden om pinheaders te solderen, dat is mij te klein en heb ik niet genoeg handvastheid voor.

Als er niet gesoldeerd hoeft te worden, dan gaat in principe daar mijn voorkeur naar uit.

Berichten: 2286
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor shooter » 30 Jun 2016, 12:00

je zet de header in de bankschroef, dan de bout tegen een pinnetje aan en de soldeer ok tegen het pinnetje en niet tegen de bout en hup naar de volgende.
paul deelen
shooter@home.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 4658
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor nicoverduin » 30 Jun 2016, 12:14

shooter schreef:je zet de header in de bankschroef, dan de bout tegen een pinnetje aan en de soldeer ok tegen het pinnetje en niet tegen de bout en hup naar de volgende.
Ik denk dat we beide weten hoe onervarenen kunnen solderen :mrgreen: of eigenlijk plakken :mrgreen: en liefst nog met een beetje S39 (of vervanger ervan) :mrgreen: En voor 2 euro meer is ie klaar.... ;t werkt... ziet er fraai en 'af' uit....
Docent Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 40
Geregistreerd: 19 Mei 2016, 15:37

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor cuhka » 30 Jun 2016, 21:55

shooter schreef:je zet de header in de bankschroef, dan de bout tegen een pinnetje aan en de soldeer ok tegen het pinnetje en niet tegen de bout en hup naar de volgende.

Na een paar minuten mijn pogingen hoofdschuddend aangekeken te hebben heeft een professional het overgenomen. Binnen een halve minuut had zij alle pinnetjes keurig recht gesoldeerd. Vakwerk.

Berichten: 2286
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor shooter » 30 Jun 2016, 22:58

mijn kwastje is verbrand.
en stuur die prof maar langs, ik heb nog wel wat werk liggen.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 1
Geregistreerd: 31 Jan 2016, 22:45

Re: Relais voor 12V DC schakelen met 3,3V DC

Berichtdoor luca » 24 Dec 2017, 13:48

met een dc-dc converter kan men van laage spanning hogere spanning instellen en men kan ook dc -dc conversters krijgen die man van hogere spanning naar lagere instelling kan instellen.
Op internet kun je ze voor heel weinig geld kopen in het oosten .

Vorige

Terug naar Overige projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bing [Bot] en 6 gasten