kan arduino tellen

Berichten: 6
Geregistreerd: 02 Okt 2017, 19:23

kan arduino tellen

Berichtdoor Henrydeboed » 08 Okt 2017, 13:45

ik wil een systeem maken met 2 senzoren bijv als er een kip eerst langs senzor 1 gaat en dan langs 2 dan gaat hij naar buiten en als hij naar binnen gaat komt hij eerst langs senzor 2 en dan langs 1 dan gaat ie naar binnen kan ik dat instellen op z'n arduino en dat ie de kippen gelijk telt? :D :lol:

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4495
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: kan arduino tellen

Berichtdoor nicoverduin » 08 Okt 2017, 18:49

Dat kan..
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 6
Geregistreerd: 02 Okt 2017, 19:23

Re: kan arduino tellen

Berichtdoor Henrydeboed » 08 Okt 2017, 18:56

nicoverduin schreef:Dat kan..

Hoe moet dat dan en is dit moeilijk

Gebruikers-avatar
Berichten: 4495
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: kan arduino tellen

Berichtdoor nicoverduin » 08 Okt 2017, 21:18

Als je niet weet hoe je een sketch maakt is het misschien een idee om eens wat voorbeelden van sketches te doen en te bestuderen. Er is inmiddels zo ontzettend veel info gewoon op het web beschikbaar....
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 2179
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: kan arduino tellen

Berichtdoor shooter » 09 Okt 2017, 12:18

ja hoor, net zoals een encoder werkt.
er zijn 4 situaties en ook nog eens 8 veranderingen van toestand.
zorg dat je telkens maar 1 kip telt als je weer in de ruststand staat.

teken eens uit wat je al hebt, en maak een statusdiagram
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Evenementen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast