lamp aansturen maar bestaande schakelaar blijft

Geef hier suggesties voor extra onderwerpen of andere dingen die je graag gewijzigd zou willen zien
Berichten: 4
Geregistreerd: 26 Nov 2016, 10:09

lamp aansturen maar bestaande schakelaar blijft

Berichtdoor nickfysiek » 26 Nov 2016, 10:17

hoi iedereen. 1e post hier.

zou iemand mij aanzet kunnen geven met volgend probleem

een lamp schakelen mbv arduino uno...
maar de lamp zou ook gewoon moeten werken dmv van een bestaande schakelaar. zo kun je kiezen of je aan de muur lamp aanzet alsook via arduino... dus via home automation

bedank t

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4877
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: lamp aansturen maar bestaande schakelaar blijft

Berichtdoor nicoverduin » 26 Nov 2016, 10:38

Je kan een relais over de polen van de schakelaar zetten en die dan schakelen.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 4
Geregistreerd: 26 Nov 2016, 10:09

Re: lamp aansturen maar bestaande schakelaar blijft

Berichtdoor nickfysiek » 28 Nov 2016, 17:05

thx en ik denk dat ik het best werk met een wisselschakelaar

Berichten: 2438
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: lamp aansturen maar bestaande schakelaar blijft

Berichtdoor shooter » 28 Nov 2016, 22:59

als je een wisselschakelaar gebruikt, en een wisselrelais, dan weet je niet of de lamp aan/uit is.
met een 3 standen schakelaar (zoals ook bij autobinnenverlichting dan weet je het wel.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 4
Geregistreerd: 26 Nov 2016, 10:09

Re: lamp aansturen maar bestaande schakelaar blijft

Berichtdoor nickfysiek » 05 Dec 2016, 17:05

super thx

Terug naar Forum suggesties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast