Falen Seriele Monitor

Geef hier suggesties voor extra onderwerpen of andere dingen die je graag gewijzigd zou willen zien
Berichten: 3
Geregistreerd: 29 Sep 2015, 10:11
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

Falen Seriele Monitor

Berichtdoor edenan » 22 Nov 2020, 14:34

Hallo beste vrienden,

Ik heb onlangs drie nieuwe WemosD1R1 gekocht. Deze zijn uitgerust met een ESP8266-chip.
Ik kan de sketches wel uploaden,maar de seriele monitor laat niets zien.
Zelfs bij de meest eenvoudige sketch "Hello World" wordt er geen beeld in de monitor vertoont.
Ik heb de baudrate op meerdere snelheden geprobeerd, echter zonder resultaat.
De baudrate heb ik in de sketch, Toolsmanager en Monitor sel steeds dezelfde waarde gegeven.
Ook heb ik in Windows apparatenbeheer de pariteitsbits gewijzigd, maar dat helpt ook niet.
Op het oude shield werkt de monitor nog steeds uitstekend.

Wat moet ik doen om de seriele monitor aan de praat te krijgen?

mvg
Ed

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 2655
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Falen Seriele Monitor

Berichtdoor Koepel » 22 Nov 2020, 18:49

Het zou moeten werken, dus eigenlijk heb ik geen idee :?

Kun je een link geven naar waar je ze hebt gekocht ? Misschien is het iets anders dan de Wemos D1 R1.

Hoe weet je of je een sketch kunt oploaden ? Zit er een ledje aan dat je aan en uit kunt zetten.
Eventueel kun je proberen om een pin een seconde hoog te maken en dan een seconde laag, enzovoorts. Dat zou je met een multimeter kunnen zien.

Misschien zijn die drie nieuwe stuk. Maar als je kunt bevestigen dat het uploaden ook echt de nieuwe sketch uitvoert, dan is de seriële verbinding er en dan zou de seriële monitor moeten werken.

Kun je een goede kwaliteit USB kabel opzoeken en de Wemos D1 R1 direct aan de computer verbinden, zonder USB-hub er tussen.
Ze kunnen een piek van 250mA vragen en misschien is je kabel te goedkoop.

Heb je de nieuwste Arduino IDE 1.8.13 en de nieuwste versie 2.7.4 voor je ESP8266 boards ?

In de Arduino IDE kun je in het menu de baudrate voor de upload instellen. Dat kun je gerust flink hoog zetten.

Controleer nog eens of je het "Wemos D1 R1" board hebt geselecteerd.

Wat is een Toolsmanager ?

Wat is je oude shield ? Is dat een oude Wemos D1 R1 ?

Berichten: 3
Geregistreerd: 29 Sep 2015, 10:11
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

Re: Falen Seriele Monitor

Berichtdoor edenan » 30 Nov 2020, 11:44

Hallo koepel,

Het lukt mij nog steeds niet de seriele monitor werkend te krijgen, ondanks dat het uploaden van de sketch wel goed gaat.
Het programma werkt wel. Dit kan ik controleren omdat dit een client is die de temperatuur waarde middels een DHT22 aan de server doorgeeft.
Het draait al weer ononderbroken een week.
Dus het lijkt dat dat Wemos R1D1 die ik ook bij Banggood hebt aangeschaft, in orde is.,
Tevens is een er een aparte voeding op het board aangesloten, dus het seriele bericht is waarschijnlijk sterk genoeg.
Ik heb geen idee waar ik verder zoeken moet.
Heb jij nog andere bronnen waar ik info omtrent dit euvel kan krijgen

Tot horens
Ed van Riessen

Gebruikers-avatar
Berichten: 482
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Falen Seriele Monitor

Berichtdoor Gij Kieken » 30 Nov 2020, 12:24

Je zou eens met een USB 2 serieel converter kunnen proberen via de Tx en Rx pinnen.
Let wel op dat de spannings levels op elkaar zijn afgestemd (level converter indien nodig).
Bij sommige van die bordjes is het ook zo dat je niet beiden (Usb & externe power)mag aansluiten.
Door het ontbreken van een paar componenten op het bordje bestaat de kans dat er een voeding terugloop is wat beschadiging kan teweeg brengen.
Of dit voor jouw bordjes zo is moet je opzoeken bij de leverancier.

Berichten: 3
Geregistreerd: 29 Sep 2015, 10:11
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

Re: Falen Seriele Monitor

Berichtdoor edenan » 06 Dec 2020, 15:56

Het is vreemd dat de seriele monitor bij sommige programma's het wel doet en bij andere niet.
nu krijg is in de seriele momitor het volgende te zien:
14:54:06.220 -> ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode:(3,6)
14:54:23.131 ->
14:54:23.131 -> wdt reset
14:54:23.131 -> load 0x4010f000, len 3584, room 16
14:54:23.165 -> tail 0
14:54:23.165 -> chksum 0xb0
14:54:23.165 -> csum 0xb0
14:54:23.165 -> v2843a5ac
14:54:23.165 -> ~ld
14:54:23.199 ->

Wie kan mij vertellen wat dat betekent?

Gebruikers-avatar
Berichten: 482
Geregistreerd: 15 Nov 2015, 11:54

Re: Falen Seriele Monitor

Berichtdoor Gij Kieken » 06 Dec 2020, 17:40

Dat je waarschijnlijk niet de meest recente update van de IDE hebt.

Terug naar Forum suggesties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast