Werken met tabs.

IDE gerelateerde berichten
Gebruikers-avatar
Berichten: 35
Geregistreerd: 13 Okt 2016, 21:17

Werken met tabs.

Berichtdoor PA9CW » 05 Mrt 2019, 22:12

Om het programma wat beter te kunnen "lezen", wil ik graag met tabs werken in de IDE.
Alleen lukt het me nog niet. Ik heb bewust een simpel programma gekozen om de structuur te leren:

In het hoofdprogramma zit een loop die naar de tab zenden moet gaan. Daar de LED laat knipperen en dan weer terug naar het hoofdprogramma moet gaan. En dat constant moet herhalen.
Hoofdprogramma in eerste tab:

void setup(){
}

void loop() {
zenden;
}

Tweede programma in tweede tab. Tabblad heet zenden:

void setup() {
pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
}

void zenden() {
digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH);
delay(1000);
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW);
delay(1000);
}

Wat mis ik? Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 2401
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Werken met tabs.

Berichtdoor Koepel » 05 Mrt 2019, 23:11

De "hoofd"-tab is de meest linkse. Dat is het *.ino bestand dat ook de naam van het project is.
In de andere tabs kun je je eigen functies zetten.
Wanneer je het laat compileren, dan gaat de Arduino IDE er eerst met een preprocessor doorheen, vervolgens worden alle *.ino bestanden op een grote hoop gegooid en als één berg code aan de compiler gegeven.

Het is dus ene grote hoop. Er is niet een hoofdprogramma en er is geen tweede programma. Het is een en dezelfde grote hoop.

Je kunt niet twee keer setup() in een sketch hebben.

De globale variabelen en alle #include kun je het beste in de "hoofd"-tab zetten. Dan kun je die in iedere tab gewoon gebruiken.

Gebruikers-avatar
Berichten: 35
Geregistreerd: 13 Okt 2016, 21:17

Re: Werken met tabs.

Berichtdoor PA9CW » 05 Mrt 2019, 23:58

Koepel,

Bedankt voor je antwoord. Ik ga morgen kijken of ik verder kan met je uitleg.
Ik laat het weten, als het lukt.

Gebruikers-avatar
Berichten: 35
Geregistreerd: 13 Okt 2016, 21:17

Re: Werken met tabs.

Berichtdoor PA9CW » 06 Mrt 2019, 23:54

Het werkt. Ik was vergeten zenden in void setup te zetten. Twee keer setup mag inderdaad niet.

Ik kan nu mooi alles overzichtelijk in tabs programmeren. Dat is met zoveel code véél overzichtelijk, voor mij.

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten