ontrafelen van een string

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 9
Geregistreerd: 18 Jun 2018, 20:52

ontrafelen van een string

Berichtdoor Kees_02 » 24 Jul 2018, 17:00

Vanuit een pc met een VB app. wil ik een string bestaande uit 5 getallen, gescheiden door een _ (underscore) via USB naar de Arduino sturen.
De string zou er zo uit kunnen zien "12345_67_890_46890245_0"
Het vijfde getal in de string is altijd een 0.
Het ontvangen van de string doe ik met:

if (Serial.available() > 0) {
// read the incoming byte:
InString = Serial.readString();

readString bevat dan "12345_67_890_46890245_0". Dit werkt reeds.

In de sketch wil ik de eerste vier getallen eruit halen en elk naar een variabele sturen en er een integer van maken,
dus bijv. INT A, B, C, D. A krijgt dan de waarde 12345, B de waarde 67 etc.
Bestaat hier een functie binnen de Arduino IDE voor of zijn er allerlei string manipulaties voor nodig om deze getallen er uit te halen? Ik ben wezen zoeken in de Arduino Reference, maar kan nog niet direct wat vinden wat hierop van toepassing is.

Alvast dank voor je help/tips.

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 188
Geregistreerd: 03 Sep 2013, 10:03
Woonplaats: Katwijk ZH

Re: ontrafelen van een string

Berichtdoor baco1978 » 25 Jul 2018, 08:55

dat is mogelijk eerst zal je het getal uit de string moeten vissen en deze in een andere string plaatsen
zie voor info https://www.arduino.cc/en/Tutorial/StringSubstring

en met https://www.arduino.cc/en/Tutorial/StringToInt
kan je de string omzetten naar een getal
Met vriendelijke groet Arjan

Berichten: 23
Geregistreerd: 09 Jun 2018, 06:54
Woonplaats: Roodepoort, Zuid Afrika

Re: ontrafelen van een string

Berichtdoor sterretje » 28 Jul 2018, 19:07

De String class (hoofdletter S) is uitermate handig om moeilijk te vinden problemen te creeren in het kleine geheugen van een Arduino :) Het is veel beter om zogenaamde c-strings te gebruiken.

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast