Arduino Stand alone versie

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 2
Geregistreerd: 15 Jan 2018, 17:48

Arduino Stand alone versie

Berichtdoor BertJager » 15 Jan 2018, 17:59

Sinds enkele dagen werkt mijn Stand alone versie van de Arduino IDE niet meer naar behoren.

Sketches compileren en uploaden gaat prima, echter uitvoering blijft uit, zelfs voor de simpelste sketch (Blink).

Wanneer ik de Web IDE gebruik gaat alles naar behoren.

Besturingssysteem: Windows 10 64-bit; Windows 7 64 bit en Vista
Arduino IDE: laatste drie versie geprobeerd
ARduino boards: ATMega, UNO R3, MKR1000 en Nano

Bij welke combinatie dan ook, hetzelfde probleem.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4836
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Arduino Stand alone versie

Berichtdoor nicoverduin » 15 Jan 2018, 19:50

Los van hoe je dat voor elkaar hebt gekregen......
Herinstallatie van de IDE. En tevens deze folder verwijderen:
C:\Users\<gebruikernaam>\AppData\Local\Arduino15
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 2
Geregistreerd: 15 Jan 2018, 17:48

Re: Arduino Stand alone versie

Berichtdoor BertJager » 15 Jan 2018, 21:10

Ben er inmiddels achter dat het probleem wordt veroorzaakt door de COM poorten.
Hoe dit te voorkomen heb ik echter nog niet kunnen achterhalen.

Suggesties misschien?

Gebruikers-avatar
Berichten: 4836
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Arduino Stand alone versie

Berichtdoor nicoverduin » 15 Jan 2018, 22:09

Kan je hem nog vager beschrijven? Denk je?
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 1774
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Arduino Stand alone versie

Berichtdoor Koepel » 16 Jan 2018, 03:17

Misschien een ontkoppelingscondensator vergeten, en de com-poort voegt wat extra elektronische massa toe waardoor het opeens wel werkt. Of misschien gaat het kristal met de 22pF gaat via een lange draad naar de GND van de ATmega.

Ik heb een betere suggestie. Kun je een foto laten zien ? Dan kunnen we kijken hoe het er uit ziet. Maar dan wel een scherpe foto, niet zo vaag als je beschrijving :lol:

Maar nu even serieus: Als iets niet werkt, probeer dan om zo min mogelijk variabelen te hebben. Test bijvoorbeeld of het met een normaal Arduino board wel werkt.

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten