arduino activeren met knop?

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 1
Geregistreerd: 22 Feb 2017, 15:52

arduino activeren met knop?

Berichtdoor bart2002 » 22 Feb 2017, 15:56

ik wil dat mijn hele arduino codenering werkt als ik op een knop druk(terugverende knop) dus maar een signaal, hoe doe ik dit? pls help

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 79
Geregistreerd: 03 Sep 2013, 10:03
Woonplaats: Katwijk ZH

Re: arduino activeren met knop?

Berichtdoor baco1978 » 22 Feb 2017, 16:58

bedoel je zoiets?
https://www.arduino.cc/en/Tutorial/Debounce

verder is het natuurlijk de bedoeling om je code zelf te schrijven.

wat heb je zelf al geschreven aan code?
het zou dan enigzins handig zijn om het hier te delenen je probleem beter te omschrijven
Met vriendelijke groet Arjan

Berichten: 2286
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: arduino activeren met knop?

Berichtdoor shooter » 22 Feb 2017, 19:15

loop ()
{
while (!knop){}
// zo gauw je op de knop drukt gaat het programma hier verder}

maar zoals arjan ook al zegt, meer info is handig.

je kunt zelfs de voeding van je arduino met de knop bedienen, en die wordt dan overgenomen door bijvoorbeeld een relais, tot de voeding weer uit kan.
paul deelen
shooter@home.nl

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten