Newbee: Upload lukt niet.

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 10
Geregistreerd: 31 Dec 2016, 16:49
Woonplaats: Zwanenburg

Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Okkie26 » 31 Dec 2016, 17:01

Hallo,

Ik ben dus nieuw in de Arduino, en net eerst leersettje aangeschaft via dx.com.

http://www.dx.com/nl/p/r3-uno-learning- ... GfGltLhCM8

Ik dacht ff simpel snel een sketch te zoeken op internet en te kunnen laden. Maar helaas, ik krijg een foutmelding.

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x07
Drivers zijn geinstalleerd, juiste board geselecteerd in de IDE, en juiste com poort.

Ik zie ook dat mijn board herkent wordt als ik 'Get board info' selecteer.


Iemand een idee of ik iets fout doe?

Tnx...
Laatst gewijzigd door Okkie26 op 31 Dec 2016, 17:30, in totaal 1 keer gewijzigd.

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4802
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor nicoverduin » 31 Dec 2016, 17:21

Dan moet je wel een hoede boodschap neerzetten en niet de link naar dx.com
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 10
Geregistreerd: 31 Dec 2016, 16:49
Woonplaats: Zwanenburg

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Okkie26 » 31 Dec 2016, 17:31

Oeps,


Sorry.. aangepast...


avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x07

Gebruikers-avatar
Berichten: 1650
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Koepel » 31 Dec 2016, 22:11

Je hebt pech, met een ander board zal het vermoedelijk wel werken.

De 'avrdude' die je ziet staan is het programma dat Arduino gebruikt om de sketch te uploaden.
Die melding betekent dat er geen verbinding met de bootloader gemaakt kan worden. Meestal omdat het board niet aangesloten is. Wanneer "Get Board Info" wel werkt, dan heb je wel verbinding met de usb-serial chip, maar niet met de bootloader van de microcontroller.

Heb je de nieuwste Arduino IDE 1.8.0 ? van Arduino.cc ?

Vraag aan DX.com of ze een nieuw board sturen. Hou er wel rekening mee dat de hele serie van dezelfde boarden ook dezelfde fout kunnen hebben. Dat soort dingen komt voor.
Je kunt zelfs een link naar dit topic meesturen.

Met een 'programmer' kun er zelf een bootloader in branden, maar dat is misschien iets voor later.
Een Arduino Uno R3 clone kost 2.70 euro, dat is inclusief verzendkosten en je kunt betalen met iDeal: https://www.aliexpress.com/item/10pcs-lot-CH340-module-USB-to-TTL-CH340G-upgrade-download-a-small-wire-brush-plate-STC/32413020756.html.
Die goedkope clone-boards hebben vaak een CH340G usb-serial chip, daar heb je een aparte driver voor nodig: http://www.wch.cn/download/CH341SER_EXE.html.

Berichten: 10
Geregistreerd: 31 Dec 2016, 16:49
Woonplaats: Zwanenburg

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Okkie26 » 31 Dec 2016, 22:28

Ik was er al bang voor. Ik ga DX om een nieuw board vragen..

Tnx.

Berichten: 2362
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor shooter » 02 Jan 2017, 10:43

Er zal vermoedelijk niets kapot zijn, maar het windows wil wel eens een USB niet goed resetten en dan kun je dus niets downloaden. Probeer eerst eens met de reset te spelen als je gaat uploaden, Het kan ook de driver zijn (CH340 of FTDI) etc.
gewoon nog flink proberen, of bij iemand langsgaan die iets verder is.
paul deelen
shooter@home.nl

Berichten: 10
Geregistreerd: 31 Dec 2016, 16:49
Woonplaats: Zwanenburg

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Okkie26 » 02 Jan 2017, 12:16

Resetknop al geprobeerd. Drivers al meerdere keren verwijderd en opnieuw geinstalleerd.

Vreemde is dan ook dat ik wel 'get info board' gewoon werkt. Zou toch niet moeten werken als de driver niet goed is lijkt me...

Verder ken ik zo niemand in de buurt die verder is dan mij...

Gebruikers-avatar
Berichten: 4802
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor nicoverduin » 02 Jan 2017, 14:32

Het zou nog kunnen dat de bootloader gewoon niet werkt. Dan moet er ff een nieuwe op gezet worden. Als je kan wachten tot volgende week kun je evt. wel ff bij mij langskomen in Haarlem op mijn werk.
Docent HBO Software Engineering, Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 10
Geregistreerd: 31 Dec 2016, 16:49
Woonplaats: Zwanenburg

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Okkie26 » 04 Jan 2017, 16:05

Net nog even met een collega gekeken, maar bij hem zelfde.

Helaas heeft hij geen mogelijkheid de bootloader te vervangen..

Ik ben nog met DX bezig om een ander boardje op te sturen. Oude hoeven ze niet terug. Maar ze willen verzendkosten in rekening brengen voor het nieuwe boardje.

Daar ben ik nog niet mee eens, HUN sturen een defect board op. Maar ik heb gisteren nog een andere bestelling geplaatst, dus gevraagd of ze hem daarbij kunnen toevoegen.



Mocht ik bij je langs kunnen komen, dan graag. Waar en wanneer maar ff via PM doen dan?

Berichten: 2362
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor shooter » 04 Jan 2017, 20:04

je gaat wel erg snel , dat je denkt dat dx foute bordjes opstuurt, het is echt meestal een driver, versie etc probleem, soms zelfs het kabeltje.
drivers verwijderen is vaak niet genoeg, soms moet je meer doen, en dat is erg ingewikkeld hoor zeker een eerste keer, dus gewoon volhouden en proberen, onder andere de versie van de IDE en windows heeft er mee te maken.
Straks zul je ook merken dat als je een nieuwe versie erop zet ineens een aantal libs niet meer goed zijn.
paul deelen
shooter@home.nl

Volgende

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten