Newbee: Upload lukt niet.

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 10
Geregistreerd: 31 Dec 2016, 16:49
Woonplaats: Zwanenburg

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Okkie26 » 21 Jan 2017, 20:23

Inderdaad,

Was een leuk en leerzaam bezoek.

Uno werkt weer, en zoals al gezegd ik had al een crediet gehad van DX en daar lekker een nieuw boardje en relais printje voor besteld.

Ik ben nu bezig om een IR afstandsbediening in mijn Akai GX-625D bandrecorder (ander hobby, verzamelen van tapedecks) in te bouwen.

Op de werkbank lukt het. Nu nog even een voeding in het deck vinden, plekje voor alle printjes en plekje voor de IR ontvanger vinden.

Nico, nogmaals dank..

Advertisement

Berichten: 2
Geregistreerd: 02 Nov 2017, 16:13

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor wimvanasperen » 02 Nov 2017, 17:02

Nu ik hier meerdere Arduino UNO's en een Arduino MEGA heb liggen doet zich een probleem voor met het uploaden van sketches.
Eerdere exemplaren kon ik via de IDE over COM4 programmeren, maar de nieuwe lijken dit te willen doen via COM5 en COM7 en die kan ik nu niet programmeren.
Hoe kan ik de IDE instellen op de gewenste COM poort??
Is deze COM poort van iedere Arduino opgeslagen in de bootloader?
Ik gebruik een laptop met windows10 en Arduino IDE 1.8.5

Gebruikers-avatar
Berichten: 1654
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Koepel » 02 Nov 2017, 18:50

Hallo, welkom op dit forum.
Er zit een knop ergens op dit forum om een nieuw onderwerp te starten.

In het menu onder "Hulpmiddelen", daar kies je het type Arduino board en ook de seriële poort met "Poort".
Volgens mij is het vrij willekeurig of COM4 of COM5 of iets anders wordt gekozen. Als je meerdere Arduino boards aansluit, dan maakt het uit welke je het eerst met de computer hebt verbonden.

Berichten: 2
Geregistreerd: 02 Nov 2017, 16:13

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor wimvanasperen » 04 Nov 2017, 00:38

In een latere poging werden ineens wel de juiste COM poorten voor de resp Arduino's gekozen en kon ik de sketches uploaden.....
Kan iemand mij dit uitleggen? Was het een windows quirk?

Gebruikers-avatar
Berichten: 1654
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Newbee: Upload lukt niet.

Berichtdoor Koepel » 04 Nov 2017, 01:31

Je kiest zelf via het menu de COM poort die bij het Arduino board hoort.
Sinds een jaar of zo lijkt het een beetje automatisch te gaan. De Arduino IDE probeert zelf de juiste COM poort te kiezen. Maar het is beter om in het menu even te kijken of de juiste COM poort is geselecteerd.

Vorige

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast