Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 2747
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor shooter » 29 Mrt 2019, 22:35

heb je in troubleshoot gekeken?
controleer welke usb aanstaat en of de goede driver aanstaat.
paul deelen
shooter@home.nl

Advertisement

Berichten: 7
Geregistreerd: 24 Mrt 2019, 16:01

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor postz0 » 31 Mrt 2019, 15:30

Ja , inderdaad de AVRISP mkII staat gekozen. Zou ik een andere moeten kiezen?
Pierre

Berichten: 7
Geregistreerd: 24 Mrt 2019, 16:01

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor postz0 » 31 Mrt 2019, 15:33

Ja ,de AVRISP mkII staat aangevinkt.
Zou ik een andere moeten kiezen?
Pierre

Berichten: 2747
Geregistreerd: 16 Okt 2013, 14:31
Woonplaats: s hertogenbosch

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor shooter » 31 Mrt 2019, 20:08

nee hoor de programmer is alleen voor de bootloader, of als je weet wat je doet.
paul deelen
shooter@home.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 2036
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor Koepel » 31 Mrt 2019, 23:14

Zucht :roll: stuur dat ding toch retour. Als ik kijk hoe dit verloopt, dan zie ik geen oplossing opdoemen in de verte. Je hebt een werkend Arduino board nodig.

Als je iemand in de buurt weet die er een bootloader op kan branden, dan is er een goede kans dat het daarmee verholpen is.

Bij de Arduino Uno zit er een diode bij de /RESET om een te hoog voltage op de /RESET pin te voorkomen. De Nano heeft die diode niet. Bij de Nano is er een mogelijkheid dat het DTR-signaal via de 100nF condensator het voltage op de /RESET pin kan opkrikken tot bijna 10 Volt. Daarmee komt de chip in de High Voltage Programming mode en zo kan de bootloader corrupt raken.

Berichten: 7
Geregistreerd: 24 Mrt 2019, 16:01

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor postz0 » 04 Apr 2019, 11:30

Het probleem is opgelost.
De bootloader was niet aanwezig en het aansluitkabeltje was defect.
Eenieder bedankt voor de hulp pogingen.
Pierre

Gebruikers-avatar
Berichten: 2036
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor Koepel » 04 Apr 2019, 13:25

Mooi :D
Heb je al een ledje knipperend en met twee weerstanden een voltage divider gemaakt om een accu spanning te meten ;)

Berichten: 75
Geregistreerd: 27 Feb 2019, 11:19

Re: Ik krijg de Nano niet aan de praat!!

Berichtdoor Jeroentjevrij » 11 Apr 2019, 15:19

Ik had hetzelfde probleem met mijn uno.
Ik had een automatische installatie gedaan maar die werkte niet.
Heb toen de driver van de arduino site gedownload en handmatig geïnstalleerd.
Nu doet hij het prima.

Vorige

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten