uploaden in Mega 2560 lukt niet

IDE gerelateerde berichten
Berichten: 5
Geregistreerd: 22 Dec 2015, 12:51

uploaden in Mega 2560 lukt niet

Berichtdoor pedro » 29 Mrt 2017, 12:11

Voor de coderdojo van as zaterdag beschik ik over 5 Arduino Mega 2560 met de beruchte CH 340G. De specifieke driver heb ik geinstalleerd. VAnaf mijn PC (Arduino versie 1-6-7)kan ik er prima mee werken. Echter vanaf de laptop (Arduino versie 1.8.1)die gebruikt gaat worden lukt het niet. Ik krijg de volgende foutmelding:

Arduino: 1.8.1 (Windows 7), Board: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"

Sketch uses 1462 bytes (0%) of program storage space. Maximum is 253952 bytes.
Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 8183 bytes for local variables. Maximum is 8192 bytes.

avrdude: stk500v2_setparm(): failed to set parameter 0x9e
avrdude: stk500v2_command(): unknown status 0xc8
avrdude: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.

avrdude: stk500v2_command(): unknown status 0x01
avrdude: stk500v2_disable(): failed to leave programming mode
An error occurred while uploading the sketch

This report would have more information with
"Show verbose output during compilation"
option enabled in File -> Preferences.

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4455
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: uploaden in Mega 2560 lukt niet

Berichtdoor nicoverduin » 29 Mrt 2017, 12:59

Zet je toch gewoon 1.6.7 ook op die laptop?
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Gebruikers-avatar
Berichten: 1250
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: uploaden in Mega 2560 lukt niet

Berichtdoor Koepel » 29 Mrt 2017, 15:21

nicoverduin schreef:Zet je toch gewoon 1.6.7 ook op die laptop?

Yagh! ;)

Is de CH340G berucht ? Volgens mij is daar niets mis mee.
Heb je de echte driver van de fabrikant gebruikt ? http://www.wch.cn/download/CH341SER_EXE.html. Kun je misschien eerst alle andere drivers voor usb-serial uninstallen.
Een laptop heeft soms een zwakke USB poort, wanneer je ook nog een goedkope USB kabel zou gebruiken dan krijgt de Arduino Mega misschien te weinig spanning. Kun je de 5V pin meten, is die hoger dan 4.5V ? Zit er veel aan de Arduino Mega aangesloten ? Kun je dat allemaal verwijderen ?
Staan er nog oude Arduino IDE versies op die laptop ? Of staat er misschien Java op (dat graag verwijderen).
De foutmelding betekent dat de Arduino IDE geen contact kan maken met het Arduino Mega board. Als ik zou moeten gokken, dan zou ik in de eerste plaats denken aan een driver probleem en in de tweede plaats te weinig spanning voor het Arduino Mega board.

Gebruikers-avatar
Berichten: 4455
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: uploaden in Mega 2560 lukt niet

Berichtdoor nicoverduin » 29 Mrt 2017, 17:32

Laatst een van de leden hier gehad. Ook de verkeerde driver...mega was prima
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Terug naar Arduino IDE

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast