Mogelijkheid tot schakelen lamp

Alles wat niet past in bovenstaande onderwerpen
Berichten: 6
Geregistreerd: 30 Jan 2017, 21:34

Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor clut » 17 Feb 2017, 23:24

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Chris, 22 jaar en heb een klein beetje ervaring met arduino's.


Nu heb ik een opstelling met een arduino leonardo die een input x krijgt (waar/ niet waar). Wanneer deze input waar is, zou ik graag een signaal via de WiFi verzenden naar een Limitless LED. En later mogelijk naar meerdere Limitless lampen. Is dit mogelijk?

Bedankt!

Gr Chris

Advertisement

Gebruikers-avatar
Berichten: 4407
Geregistreerd: 13 Mei 2013, 20:57
Woonplaats: Heemskerk

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor nicoverduin » 17 Feb 2017, 23:57

Alleen als je ook die gateway van ze hebt. Die kan je aansturen. Rechtstreeks niet. Is een propriety protocol op 2.4 ghz.
Embedded ontwikkelaar & elektronicus
http://www.verelec.nl

Berichten: 6
Geregistreerd: 30 Jan 2017, 21:34

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor clut » 18 Feb 2017, 00:26

Dat lijkt me deze?
http://www.limitlessled.com/shop/wifi-bridge-v6/

Ik zal hem bestellen, waar kan ik nog extra informatie vinden om e.e.a. aan te sturen?

Gebruikers-avatar
Berichten: 1185
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor Koepel » 18 Feb 2017, 01:11

Dat bridge kastje lijkt alleen een bridge tussen de lampen en wifi te zijn. Het lijkt er op dat er geen digitale aansluitingen op zitten. Dat zou betekenen dat je een Arduino met wifi nodig hebt.

Je kunt een ESP8266 nemen die als een soort Arduino te programmeren is (zoals NodeMcu of dit "thing": https://www.sparkfun.com/products/13231).
Of je voegt een Wifi shield toe, of een Feather wifi (https://www.adafruit.com/product/3010), of je kiest van die zeer ongemakkelijke boarden zoals een Yun, Tian, Uno Wifi enzovoorts.
Niet alle shields passen op een Leonardo.

Hier staat de software (denk ik): http://www.limitlessled.com/dev/

Berichten: 6
Geregistreerd: 30 Jan 2017, 21:34

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor clut » 21 Feb 2017, 23:41

Ik wacht nog even tot ik alle spulletje binnen heb, mocht ik nog vragen hebben dan kom ik hier zeker terug.

Bedankt iig tot zover!

Berichten: 6
Geregistreerd: 30 Jan 2017, 21:34

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor clut » 16 Mrt 2017, 23:18

Alle spulletjes zijn inmiddels binnen. De arduino leonardo, de ESP8266, de milight bridge en de lamp.

Ik heb de ESP8266 aangesloten, nu moet ik ergens een code vandaan trekken om te kijken of de WIFI shield uberhaupt werkt. Ik heb hem aangesloten zoals op de volgende website staat:

https://microcontrollerelectronics.com/ ... revisited/

Berichten: 6
Geregistreerd: 30 Jan 2017, 21:34

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor clut » 16 Mrt 2017, 23:18

Alle spulletjes zijn inmiddels binnen. De arduino leonardo, de ESP8266, de milight bridge en de lamp.

Ik heb de ESP8266 aangesloten, nu moet ik ergens een code vandaan trekken om te kijken of de WIFI shield uberhaupt werkt. Ik heb hem aangesloten zoals op de volgende website staat:

https://microcontrollerelectronics.com/ ... revisited/

Gebruikers-avatar
Berichten: 1185
Geregistreerd: 06 Aug 2016, 01:03

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor Koepel » 17 Mrt 2017, 12:49

Kun je een link geven naar waar je die ESP8266 hebt gekocht ?
Welke firmware zit er op ?

De ESP8266 is een processor, met veel meer rekenkracht dan de Leonardo. Dat maakt het mogelijk dat de ESP8266 als het ware zelf (in z'n eentje) een Arduino emuleert. Dat is onder andere die NodeMcu waar ik het over had. Dat is uiteindelijk gemakkelijker.

Die link die je gaf, daar de eerste sketch van, dan kun je van die AT+... commando's in de seriële monitor geven, en kijken wat de ESP8266 terug meldt. Werkt dat ?

De i/o pinnen van de ESP8266 schijnen min of meer 5V tolerant te zijn. De Leonardo pin 1 is de TX, dat is een 5V signaal die naar de ESP8266 gaat. Je zou daar een weerstand van bijvoorbeeld 1k tussen kunnen zetten om de TX iets af te zwakken.

Tegenwoordig gebruik ik voor de Leonardo/Micro/ProMicro/M0(native)/Yun de naam "SerialUSB" in plaats van "Serial". De voorkeur is nog steeds "Serial", maar in de toekomst misschien "SerialUSB".

Berichten: 6
Geregistreerd: 30 Jan 2017, 21:34

Re: Mogelijkheid tot schakelen lamp

Berichtdoor clut » 20 Mrt 2017, 16:13

@Koepel
Welke firmware erop zit ik zou het niet weten, dat moet ik nog uitzoeken. Mijn enige idee is dat ik een lamp kan schakelen met een input die binnenkomt op de Arduino (via een digitale port). Ik heb al wel een schema gevonden hoe je de ESP8266 moet aansluiten op de Arduino, maar het testen en checken welke firmware erop zit e.d. moet ik nog allemaal uitzoeken. Dus mocht iemand een idee hebben, dan hoor ik het graag.

Terug naar Theekransje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast